Plav - Sandžak
IBRAHIM HUSEINOVIĆ PRESELIO NA AHIRET
Autor: Esad Krcić
Objavljeno: 23. Sep 2021. 18:09:13

IBRAHIM HUSEINOVIĆ (1957-2021)


U Plavu, 22. septembra 2021., uzrokom virusne pošasti Covid 19 u 64. godini života na ahiret je preselio Ibrahim Huseinović.
Osnovno obrazovanje je stekao u rodnom Plavu, gimnaziju u Peći, a pravni fakultet u Prištini. Bio je radan, vrijedan i poštovan u sredini u kojoj je rođen. Radni vijek je proveo na poziciji sekretara u Srednješkolskom centru “Bećo Bašić” u Plavu. Radio je i kao advokat.

Krasile su ga osobine umjerenosti i vjernika. Bio je jedno vrijeme predsjednik Odbora IZ u Plavu. Pokretač je brojnih akcija. Slovio je za zaljubljenika plavsko-gusinjskih ljepota koje je često opisavao u svojim autorskim tekstovima. Redakcija Bošnjaci.Net iskazuje veliku zahvalnost za Ibrahimovu nesebičnu dugogdišnju suradnju. Ibrahim je također surađivao sa brojnim drugim medijima na albanskom i bosanskom jeziku u kojima je objavljivao kritičke osvrte i druge priloge.

Volio je svoj rodni Plav od kojeg nije odvajao Gusinje, a posebno je bio ponosan na svoje porijeklo, rodni toprak njegovog oca Rustema, čuveno historijsko selo Hoti, koje je kroz plavsko-gusinjsku historiju iznjedrilo brojne gazije, koji su ponosno nosili bajrak časti i slobode ovog kraja.

U mladosti je bio izuzetno dobar skijač i dobitnik je brojnih diploma - priznanja. Posvetio se i planinarskom sportu obilazeći i uživajući u ljepotama Prokletija, jezera, rijeka i drugih planina Plava, Gusinja, te Albanije, Kosova, Sandžaka…
Posebno ističemo njegovu brigu u odgoju i edukaciji svoje djece kojima je bio motor motivacija da završe fakultete. Zajedničkim naporima - uspjeli su. Vodio je računa o rodbinskim vezama. Pamtim i zahvalan sam mu što je za života redovno obilazio moje roditelje.

Iza Ibrahima je ostala supruga Sanija, kćer Nora, sinovi, Nermin i Arben, te unučad, kao i četiri sestre, dva brata i druga rodbina.

Molimo Allaha dž.š. da Ibrahimu podari Džennet, njegovoj porodici sabur, napredak i beriket. Amin!

Dženaza je klanjanja ispred Redžepagića džamije a ukop je obavljen 23. septembra na šehidskom mezarju Hrankovići u Plavu.

Inna Lillahi wa inna ilayhi raji'un!
“Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo”!