CIKOTIĆ: KRIVOKAPIĆ I NJEGOVI APOSTOLI NEĆE SE LAKO BUDITI IZ TEOKRATSKOG SNA, MOŽDA SU U KOMI
Autor: NAP
Objavljeno: 27. Sep 2021. 15:09:28


Nakon skandaloznih izjava predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, o snazi vjere u borbi protiv virusa Covid-19, a nakon brojnih kršenja zdravstvenih mjera, ipak smo se nadali da će osjetiti makar malo odgovornosti prema građanima čiji je premijer, saopštila je portparolka SDP-a, Amina Cikotić.

“Nismo vjerovali da možemo doći u situaciju da dobijemo premijera koji vjeruje da se snagom vjere mogu i brda pomjerati, koji će donositi mjere pa ih svakodnevno i sam kršiti, koji govori o značaju vakcinacije a da se ni sam nije vakcinisao, a onda dođe i izvinjava se. Nego se sad više i ne izvinjava, nego bezočno, bez trunke odgovornosti prema građanima, ide s jednog vjerskog događaja na drugi i na oči cijele javnosti krši sve propisane mjere, kako jednom premijeru i priliči, zar ne?”, izjavila je Cikotić.

Kako je dodala, da apsurd bude još veći, isti taj premijer je na čelu Savjeta za borbu protiv koronavirusa, nakon što je, napominje, s tog mjesta smijenio aktuelnu ministarku zdravlja Jelenu Borovinić Bojović.

“Nakon tadašnjeg poniženja Ministarstva zdravlja i ministarke, danas svjedočimo ponovnom ponižavanju i to ne samo Ministarstva već i Instituta za javno zdravlje, kazala je Cikotić.

Kako je saopštila, oni koji su vlast ne poštuju mjere koje sami propisuju, nego su mjere tu samo kad treba da ih poštuje običan narod.

“Naime, juče su premijer i članovi Vlade bezočno kršili epidemiološke mjere koje su prethodno oni donijeli. Nakon jednog takvog skandala, reakcija jednog od ministara je da „trebalo je tokom cijelog događaja da nosim masku“ i da „javni funkcioneri moraju dati sve od sebe da budu primjer u društvu“, dodala je portparolka SDP-a.

Stoga, kako je zaključila sad je već jasno da se premijer i njegovi apostoli neće lako buditi iz svog teokratskog sna, i brinemo se da su možda zapali u komu, dodatnim pogoršanjem njihovog političkog zdravlja usljed snažnog uticaja SPC.