REISU-L-ULEMU POSJETILA DELEGACIJA „MERHAMETA“
Autor: MINA
Objavljeno: 06. Oct 2021. 15:10:55


Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je u svom kabinetu primio delegaciju HO „Merhamet“ koju je predvodio predsjednik gosp. Kenan Vrbanjac.
Delegaciju „Merhameta“ činili su i zamjenk predsjednika Kenan Trebinjac, te direktor Regionalnog odbora "Merhameta" Mostar Adnin Hasić.

Na sastanku reisu-l-uleme i delegacije „Merhameta“ razgovaralo se o pitanjima vezanim za pružanje pomoći ljudima u potrebi u našoj zemlji.

Predsjednik „Merhameta“ je reisu-l-ulemu obavijestio o aktivnostima ove humanitarne organizacije i informirao ga o određenim izazovima s kojima se suočavaju u radu, obećavši da će nastaviti s pomaganjem ljudi u potrebi i čak intenzivirati taj rad.

Ovom prilikom on je reisu-l-ulemu informirao i o tome da je „Merhamet“ svoj ured otvorio i u Turskoj, te da očekuju da će taj ured biti veoma aktivan i svrsishodan.

Reisu-l-ulema je zahvalio predsjedniku i članovima delegacije „Merhameta“ na pomoći koju pružaju našem narodu diljem BiH, te obećao da će Islamska zajednica i dalje snažno stajati uz njih i podržavati njihov rad.