TURKOVIĆ: BOSNA I HERCEGOVINA JE OPSTALA UPRKOS BARBARSKIM POHODIMA MNOGO SNAŽNIJIH I MOĆNIJIH NEGO ŠTO ĆE DODIK IKADA BITI!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. Oct 2021. 14:10:27
MINISTRICA BISERA TURKOVIĆ: Podsjetila bih gospodina Dodika da se lideri, ma kako bili dobri ili loši mijenjaju, ali zemlja ostaje i opstala je uprkos barbarskim pohodima mnogo snažnijih i moćnijih nego što će on ikada biti!


Potopredsjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH dr. Bisera Turković reagirala je na zadnje istupe člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u emisiji Telering.

- Ono što bi Milorad Dodik trebao da zna i što je suština rada institucije Predsjednistva Bosne i Hercegovine i drugih institucija BiH, jeste rješavanje nagomilanih obaveza i zadataka, djelovanje u interesu svih građana, a ne puko oponiranje.

Apriori glasanje protiv svih predloženih odluka nije ništa drugo nego blokiranje rada Predsjednistva BiH.

A, što se tiče Bosne i Hercegovine, o njenoj budućnosti će odlučivati građani i njene demokratske, državne institucije, a ne destruktivni pojedinci, pa makar oni sebe vidjeli i u ulozi lidera.

Podsjetila bih gospodina Dodika da se lideri, ma kako bili dobri ili loši mijenjaju, ali zemlja ostaje i opstala je uprkos barbarskim pohodima mnogo snažnijih i moćnijih nego što će on ikada biti, istakla je ministrica Turković!