RIFAT FEJZIĆ REIZABRAN ZA REISA MEŠIHATA IZ U CRNOJ GORI
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 07. Nov 2021. 17:11:19


Rifat ef. Fejzić ponovo je izabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor reisa održanoj danas u Podgorici, javlja Anadolu Agency (AA).

Kao kandidat dvanaest medžlisa i jedini kandidat za reisa, Rifat ef. Fejzić tajnim glasanjem dobio je 45 glasova od 47 prisutnih članova izbornog tijela koje čine članovi Sabora, Mešihata i Islamskog vijeća Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Uoči početka zasjedanja, prisutni su proučili Fatihu za duše predsjednika Medžlisa Bijelo Polje Harisa Kurtćehajića, bivšeg muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića i bivšeg muftiju Islamske zajednice Kosova dr Redžepa Boje.

Nakon izbora za novi šestogodišnji mandat, reis Fejzić poručio je da će nastaviti sa unapređenjem vjerske infrastrukture i podmlađivanjem kadrovskog potencijala. Naglasio je zadovoljstvo učešćem žena u izbornom procesu.

Rifat Fejzić funkciju reisa obavlja od 2003. godine. Završio je islamski fakultet Univerziteta Dokuz Eylul u Izmiru. Govori turski jezik. Oženjen je i otac troje djece.