Željko Komšić posjetio Vogošću
ZNAMO KAKO I NA KOJI NAČIN TREBA POSTUPATI SA ONIMA KOJI OVU ZEMLJU HOĆE DA RASTURE
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 25. Nov 2021. 17:11:18
Načelnik Edin Smajić i Predsjedavajući Željko Komšić


U skolopu aktivnosti vezanih zas obilježavanje 25.novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 78. godišnjice zasjedanja ZAVNOBIH-a, Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u srijedu, 24.11.2021., je posjetio Općinu Vogošća i tom prilikom sa načelnikom Edinom Smajićem i njegovim saradnicima razgovarao o tome sa čim se Vogošća suočava prilikom rješavanja svojih razvojnih planova.

- Kao nekadašnji načelnik općine znam sa čim se suočava Edin Smajić, koji, uprkos neadekvatnoj raspodjeli prihoda koji im trebaju pripadati, uspješno realizuje zacrtane planske aktivnosti, kaže Željko Komšić. Raduje činjenica da Vogošća, iz godine u godinu, uistinu, postaje mjesto ugodnog življenja.

Polaganja cvijeća na spomen obilježjima u Vogošći


Prije Svečane sjednice Općinskog vijeća Vogošća, upriličene u povodu obilježavanja 25.novembra - Dana Državnosti, uz delegacije Općine Vogošća, koordinacije boračkih udruženja i stranaka koje participiraju u zakonodavnom tijelu ove lokalne zajednice, Željko Komšić je, polaganjem cvijeća, na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima na „Trgu branilaca Vogošće“, ispred Upravne zgrade Javne ustanove KSC Vogošća „Jasmin Isanović Žuti“ i Spomen obilježjima civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima, odao počast onima koji su u borbi protiv fašizma dali svoje živote.

Polaganja cvijeća na spomen obilježjima u Vogošći


- Situacija danas jeste drugačija u odnosu na prošlu godinu, kaže Željko Komšić. Drugačija po tome tome što je trernutno u našoj zemlji jedna velika politička kriza zauzela javni i politički prostor i uznemirava narod koji se plaši retrogradnih ponašanja. Bosni i Hercegovini ništa neće niti joj može šta ružno biti sve dok ima dovoljno nas, onih koji je volimo i koji je doživljavamo kao svoju domovinu i koji smo spremni da se za nju borimo na bilo koji način neovisno o opasnosti koja nam prijeti i snazi onih koji imaju namjeru da ugroze cjelovitost Bosne i Hercegovine. Nije ovo ratoborna poruka. Međutim, mi znamo šta treba raditi u institucijama i kako trebaju stvari ići na dobrobit naše zemlje. Smatram da ćemo izaći iz ove krize na jedan pozitivan način s tim što ćemo, nakon toga, biti još mudriji i pamretniji. Skupili smo u ovih 30 godina iza dosta mudrosti i iskustva i znamo kako i na koji način treba postupati sa onima koji ovu zemlju hoće da rasture.

Polaganja cvijeća na spomen obilježjima u Vogošći