ZAR OPET “SINE BAKIRE“!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 11. Jan 2022. 16:01:22
Pitam Vas čemu služi Parlament Federacije i države BiH, kao i predstavnici drugih patriotskih snaga, da zajednički javno i konstruktivno obavljate takve razgovore i dogovore, kako bi i naša javnost konačno spoznala pravu istinu.
Ne treba nam biti niti čudno kada vidimo i slušamo guslara iz Laktaša, kako po sličnim kafanama pjeva “Da njima niko ništa ne može…" i sl.


Zašto ne reći, “Popu da je pop, a Bobu da je bob “uzrečica je naših mudrih starih osoba.
Nije li ovo veleizdaja, gospodine Bakire Izetbegoviću, što činite kao individua ili kako Vas godinama doživljavaju u ovoj našoj Bosni i Hercegovini, kao “prvoga“ u Bošnjaka.

Država nam sve više tone i propada, upravo radi takvih “kafanskih“ pregovarača i tajnih međusobnih dogovora, sigurni smo sve na štetu i građana i države.

Mi Mostarci to ponajbolje znamo, jer smo osjetili na našoj koži i našoj sudbini, višegodišnjeg tutora vaših međusobnih razgovora i dogovora, kao koalicionih partnera stranaka SDA i HDZ-a, odnosno vas glavnih aktera, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Upravo, kada smo pomislili da je tome i došao kraj takvih susreta, razgovora i pregovora, opet, gospodine Bakire Vi činite iste stvari.

Dakle, poslije dvanaestogodišnje agonije okolo Mostara, potpisali ste neki tajanstveni dogovor sa Draganom Čovićem, niste ga htjeli javno obznaniti, ali kako to tvrde čimbenici iz HDZ-a da ste prihvatili i priznali hrvatski zahtjev Izbornog zakona.

Vaš i Dodikov jaran, potomak Blajburških korijena, Dragan Čović mudri i licemjerni, bolasno ambiciozni političar hoće i želi bitii izabran u Predsjedništvo države, koju ne voli, jer ima svoju rezervnu domovinu Hrvatsku.

Kada sam jučer i saslušao i pročitao da je: “Premijer Andrej Plenković održao večeras u Dubrovniku radni sastanak s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem o situaciji u BiH i izbornoj reformi u toj zemlji “, moram Vam priznati da sam se tek sada uplašio za konačnu sudbinu moje i naše domovine Bosne i Hercegovine!

Zar nam nije preko glave previše i guslarske muzike i retorike, kao i ubitačnih i nakaradnih poteza, “razarajućeg blizanca“ Milorada Dodika sa svojim Draganom Čovićem i njihovih težnji da naprave i svoje državice RS i HB, kao sastavnice velike Srbije i nekadašnje NDH-azije.

Kao građanin ove jedine nam domovine, gospodine Bakire uplašio sam se, da po uzoru na svoga rah. Babu koji je primio odlikovanje od hrvatskog bosanskog grobara Franje Tuđmana, ne sleduje i Vas slično odlikovanje od Plenkovića, Milanovića, Čovića ili inih njihovih vlastodržaca.

NE SAM, BAKIRE!
Foto: Vlada Hrvatske


Kao razgovarali ste, što je medijska laž i obmana već davno doživljena u Mostaru i okolo njega:
- „Tema je, naravno, Bosna i Hercegovina, dogovori između političkih stranaka, prije svega institucija, ključnih aktera, o reformi izbornog zakona, pripremama za izbore i jedna snažna poruka podrške BiH kada je riječ o stavu vlade RH o njenoj teritorijalnoj cjelovitosti, suverenosti i jačanju dobrosusjedskih odnosa ,– rekao je premijer.

Najavio je da će fokus biti “na traženju rješenja u okviru kojih će i Hrvati biti ravnopravan konstitutivan narod i na situaciju u kojoj će i načelo legitimne zastupljenosti biti reflektirano prigodom izbora članova Predsjedništva s teritorija Federacije BiH” i poručio da je to “ono na što ukazujemo godinama”.

Izetbegović je u subotu rekao da vjeruje kako postoji prostor za dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH na čemu inzistira HDZ BiH kako bi se zaštitila prava hrvatskog naroda.” /završen citat/
Pitam se, gospodine Bakire, da li ste zaista Vi, taj jedan i jedini u Bošnjaka koji ste ovlašteni da vodite takve razgovore i pregovore, sa stranom “lukavih i licemjernih“ Hrvata, koji će Vas uvijek, kao induviduu, preveslati žedna preko vode.

Pitam Vas čemu služi Parlament Federacije i države BiH, kao i predstavnici drugih patriotskih snaga, da zajednički javno i konstruktivno obavljate takve razgovore i dogovore, kako bi i naša javnost konačno spoznala pravu istinu.
Ne treba nam biti niti čudno kada vidimo i slušamo guslara iz Laktaša, kako po sličnim kafanama pjeva “Da njima niko ništa ne može… i sl.“
Da li sam zaista toliko naivan, tolike godine od agresije nije mi bilo jasno, zašto moji vrli Bošnjaci nisu podnijeli tužbu Hagu i protiv agresora Republike Hrvatske?
Neka mi oproste moji Bošnjaci, znam da mnogi različito i razmišljaju, ali se moram upitati da li je zaista jedini mogući umni i sposobni kadar u Bošnjaka ovaj Bakir Izetbegović i da on isključivo vodi razgovore sa čimbenicima HDZ-a o sudbini i Mostar i države Bosne i Hercegovine?
Ako zaista ne vjeruje drugim patriotskim probosanskim snagama i njihovim čelnicima, morao bi bar da vjeruje svome koalicionom partner Željku Komšiću, za naše građane jednom od istinskih i rijetkih dokazanih patriota ove nam zajedničke i jedine domovine?
Gospodine Bakire, povedi sa sobom našeg Željka, na razgovore i dogovore sa “lukavim latinima“, nećeš griješiti.

Kockanje u troje!

Evo, upravo sa stranica FB i Interneta čitam mnoge komentare, neke od njih prenosim, kao reagovanja građana:
Esad Masic: Ako je Čović zaslužio bilo šta da mu se udovolji Bakire seli se kod njega. Ima Hrvatski narod boljih,poštenijih, i odanijih ljudi prema BiH od Čovića. Hrvatski narod zaslužuje boljeg predstavnika od Čovića zbog njegovog ponašanja ne treba više razgovara…
Ljuta Krajina: Ništa ti o tome nisi razgovarao što navodiš osim o privilegovanom predstavljanju konstituisanih fašizmom naroda i dogovornim pricipu ratom stvorenih lažnih nacija sa isključivim "legitimnim" pravom na stalnu vlast i vašim lažiranim pravom na državu?
Rada Rastović Blagojević: Razgovarati treba stalno i rjesavati probleme ali bez Vatikana nista, sve je to njihovo maslo. Nije Evropi stalo ni do pravoslavnih ni do muslimana.
Meho Botic: Sve što je u interesu suverene države BiH, uvjek se treba, fino i kulturno razgovarati i dogovarati, naravno i svakom dati slobodu i pravo. Svi oni koji su protiv cjelovite države BiH, oni što nepravdu i zlo čine, takve bas takve uvjek treba kažnjavati, što ugrožavaju mir, pravdu i suživot u BiH. /i još mnogo drugih komentara/

Kao građanin grada Mostara, bosanski Srbin, nikako „dodikovac“ u ovome gradu sam veoma osjetio šta znače ove politike „udruženih zločinačkih blizanaca“ potomaka Ravnogoraca i Blajburških izroda, Dragana Čovića i Milorada Dodika.
Traže oni autentične svoje četnike i ustaše, svoje nacionalističke tvorevine, kako bi sačuvali postojeće agresorske i genocidne tvorevine RS i HB, kako bi sačuvali i svoje kriminalce, lopove i diktatore.
Neka ti dragi Allah pripomogne, gospodine Bakire, u trezvenom, umnom i korisnom rasuđivanju za dobro tvoga napaćenog i najviše stradalog naroda, pa će onda i nama ostalima biti bolje u našoj zajedničkoj, voljenoj i jedinoj domovini Bosni i Hercegovini!