Dobrodošlica dana
MADAM SAMANTHA POWER - DOBRO DOŠLA U BOSANSKI RAJ NAKON PAKLA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 14. Jan 2022. 12:01:58
Dear Samantha Power, Welcome to Bosnia your home of love and respect!


Iz Amerike nam dolazi u posjetu dokazana prijateljica Bosne Madam Samantha Power.

Nadam se da njezina druga knjiga neće biti pod naslovom: “A Problem from Hell”. (“Problem iz pakla”), već “A Solution from Heaven” (“Rješenje iz raja”).

Ima razloga za takav optimizam.

Prije svega treba znati da su svi državni bosanski papiri oko ulaska Bosne u NATO potpisani od svih legalnih i legitimnih državnih dužnosnika već odavno.

Čeka se poziv NATO-a da Bosna uđe u njen dom.

Amerikanci su spremni da nas pozovu, ali bi bilo vrlo važno da to učini Hrvatska, da bude prva koja se bezrezervno založe za ulazak Bosne u NATO.

To je strateški prevažno za hrvatsku i bosansku državu u partnerskom i savezničkom suočavanju sa najezdom “srpskog sveta”, kojeg podržava Rusija.

To bi bez sumnje bio jasan znak da je hrvatska politika napravila otklon od rusko-srpske politike, a ponajviše to bi bio dokaz da je hrvatska politika napravila otklon od Vučića, Dodika, Orbana i Janše, koji udruženo rade na destabilizaciji mira u Bosni a time i u regionu.

Neobjašnjiv je stokholmski sindrom, koji se u posljednje vrijeme javlja u nekim zemljava bivšeg sovjetskog lagera kao što su Bugarska i Mađarska.

A ponajviše Srbija!

Riječ je o teško shvatljivoj pojavi zbližavanja, razvijanja određenih osjećanja, pa čak i specifičnog oblika ljubavi između žrtve i agresora.

Stokholmski sindrom predstavlja ozbiljan psiho-socijalni poremećaj, koji će, nadam se, zaobići Bosnu i, nadam se, Hrvatsku - zajedno.

Zato je važno što nam dolazi Samantha Power, koja sigurno ima djelotvoran aspirin, koji može da liječi i Bosnu i Hrvatsku od stokholmskog sindroma.

Dobro nam došla u Bosnu stara prijateljice sa novim znakom, koji nam pokazuje izlaz iz pakla i ulaz u bosanski raj sa svim ljudima i narodima dobre volje!

Dear Samantha Power, Welcome to Bosnia your home of love and respect!