TURKOVIĆ I SCHMIDT: HITNOST DJELOVANJA U PRAVCU ISPUNJAVANJA EVROPSKIH PRIORITETA TE DOSTIZANJA KANDIDATSKOG STATUSA ZA čLANSTVO U EVROPSKOJ UNIJI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 14. Jan 2022. 16:01:41
Turković i Schmidt su razmotrili aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji, reformske procese na euroatlanskom putu BiH (Foto: FB BT)


Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković razgovarala je jutros sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Turković i Schmidt su razmotrili aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji, reformske procese na euroatlanskom putu BiH te borbu protiv posljedica pandemije koronavirusa.

Tokom razgovora istaknuta je neophodnost pune funkcionalnosti i efikasnosti Vijeća ministara i državnih institucija, vladavine prava, te da je potrebno što prije vratiti fokus na ispunjavanje reformskih uvjeta i zajednički rad u interesu građana cijele države.

Ministrica Turković je ukazala na hitnost djelovanja u pravcu ispunjavanja evropskih prioriteta te dostizanja kandidatskog statusa za članstvo u Evropskoj uniji.