Saopćenje Stranke za Bosnu i Hercegovinu
O DRŽAVNOJ IMOVINI NEMA ŠTA DA SE PREGOVARA!
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 17. Jan 2022. 17:01:33
Milorad Dodik nastavlja obmanjivati javnost čime najviše dovodi u zabludu svoje sljedbenike koji će zajedno s njim i sa građanima trpiti štetu zbog neustavnih i nezakonitih poteza koje najavljuje. Nije moguće bh. entitetu RS oduzeti državnu imovinu jer ona prosto nije u vlasništvu bh. entiteta RS, niti entitet može vratiti nadležnosti sa državnog nivoa.


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je danas izjavio da nastavlja s politikom vraćanja nadležnosti na nivo bh. entiteta RS, te da ne može prihvatiti da bude politička odluka da se RS-u oduzimaju šume i imovina.

“Ne možemo da prihvatimo da to bude predmet razgovora na nivou BiH, time se mijenja suština Dejtonskog sporazuma,” rekao je Dodik.

Milorad Dodik nastavlja obmanjivati javnost čime najviše dovodi u zabludu svoje sljedbenike koji će zajedno s njim i sa građanima trpiti štetu zbog neustavnih i nezakonitih poteza koje najavljuje. Nije moguće bh. entitetu RS oduzeti državnu imovinu jer ona prosto nije u vlasništvu bh. entiteta RS, niti entitet može vratiti nadležnosti sa državnog nivoa. Dodik samo može poštovati Ustav BiH na čijem temelju su donesene i presude Ustavnog suda BiH koje jasno ističu da je vlasnik državne imovine jedino i isključivo Bosna i Hercegovina. Zbog toga pitanje vlasništva nad imovinom ne smije biti predmet bilo kakvih pregovora!