CAZINJANKA MERSIJA MURIĆ JE USPJEŠNA DIZAJNERICA ENTERIJERA U AUSTRIJI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. Jan 2022. 15:01:28


Bosanci i Hercegovci svakodnevno pokazuju svoj talenat i znanje širom svijeta. Neki su uspješni u sportu, drugi u nauci ili umjetnosti...

Dvadesetjednogodišnja Cazinjanka Mersija Murić, diplomirana dizajnerica enterijera, jedna je od tih, a ona će učestvovati u takmičenju prezentacije i prodaje "Austrian Skills".

- Imam mnogo jaku konkurenciju i potrudit ću se da stignem do krajnjeg cilja, a to je karta za internacionalno prvenstvo "Euro Skills" u St. Petersburgu (Russija), u kojem se mogu kvalificirati za svjetsko prvenstvo "World Skills" u Shanghaju (China). Malo sam uzbuđena, ali mislim da sam najbolje pripremljena i ulazim otvoreno i opušteno u cijelo takmičenje koje traje do nedjelje, - kaže Mersija Murić koja radi u firmi "K&K Küchen - und Wohnkonzept".Mersija je Bosnu i Hercegovinu napustila kada je imala sedam godina i od tada živi u Austriji, ali barem 4 puta godišnje se vraća u domovinu.

- Želja mi je da se jednog dana vratim i pokrenem vlastiti biznis. BiH je moja domovina, Cazin je moj grad, tu sam rođena i tu nikad nisam stranac. I u ovom takmičenju imam veliku podršku Bosanaca i Hercegovaca. Drago mi je da vjeruju u mene. Iskreno se radujem svakom uspjehu naših ljudi. Ponosna sam kada vidim zastavu BiH na nekom sportskom ili drugom takmičenju. Mojoj sreći nema kraja, - kaže Mersija Murić koja je rodica našeg poznatog pjevača Nene Murića.