Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija
BANA DODJELJUJE PLAKETU ZA HRABROST ALENU EMŠIJI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 31. Jan 2022. 03:01:37
Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija (BANA) iskazuje veliko oduševljenje na požrtvovanosti i hrabrosti mladića Alena Emšije (21) iz Plava koji je u hladnom zimskom vremenu, rizikujući svoj mladi život, skočio u hladnu i nabujalu rijeku Moraču u Podgorici i spasio jedan ljudski život.

Kur'anski imperativ nas uči: - “Ko spasi jedan nevin život kao da je spasio cijelo čovječanstvo“; time i sam Alenov čin spašavanja jedne žene jeste spašavanja čovječanstva, posebno kada to radi mlada osoba, bez ličnog interesa i dokazivanja, već iz namjere da spasi i produži ovodunjalučki život jednoj osobi. Ovo jeste dobar primjer ljudskosti i hrabrosti za sve one koji cijene živote drugih neovisno kojoj nacionalnoj i vjerskoj zajednici pripadao.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija je odlučila da za iskazanu požrtvovanost i veliku hrabrost Alenu Emšiji dodjeli Plaketu i jednokratnu novčanu nagradu.

Jer, Alene, ti jesi naš istinski heroj!

Pored toga što nas Alenov hrabar čin oduševio, ujedno nas je ražalostilo saznanjem da u Crnoj Gori omladinci poput njega su prinuđeni da usljed nedostatka materijalnih sredstava napuste studije i da za njih nema zaposljenja.

Da li o Alenu i sličnim njemu razmišljaju predstanici vlasti u Crnoj Gori ili se samo bore za ličnu poziciju i fotelju?! Ubijedite građane Crne Gore da mi nismo upravu.

Zato, pozivamo vlasti u državi Crnoj Gori, kao i vlasti Općina Podgorica i Plav, da pronađu stalno zaposlenje Alenu Emšiji i omoguće njegovo studiranje, na taj način pokažu da im je stalo da mladi ostanu u državi i gradovima, a ne da idu trbuhom za kruhom.

Tako vam Bog pomogao!, - piše u saopćenju Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije (BANA).