TUŽNO SRPSKO PITANJE IZDAJE U MOSTARU!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 05. Jul 2022. 03:07:53
Kako to u svome intervjuu za portal Kix.ba izjavljuje predsjednik udruženja Srba u Mostaru, gospodin Dušan Golo: „Tipičan vid izdaje u političkom smislu”, optužujući doktora Milivojevića, predsjednika SNSD-a u Mostaru i “autentičnog Srbina “ u Gradskom vijeću grada Mostara.

Upravo je stigla maca na njihova vratanca, jer su svi ti Srbi nebeski Bogom dati, koji pripadaju „srpskom svetu“ te su u startu zagovarali nastavak svoje propale ideologije veliko srpskih nacionalista sa čelnikom, guslarom Miloradom Dodikom.
Kada smo se mi normalni bosanskohercegovački Srbi, od pok. Radmila Brace Andrića, Ratka Pejanovića, Obrena Loze, Riste Pudara i inih, inače biranih vijećnika u Gradskom vijeću, poslije Dejtona, iskreno zalagali za nastavak normalnog suživota u ovome gradu, dođoše nam ovi konstitutivni i autentični Srbi, koji su stvarali i genocidnu Republiuku srpsku, te nas proglasiše neke rezervne Srbe.

Uostalom, prvi su to definisali u emisijama na TV, Milorad Dodik i vladika Grigorije, te su sve nas Srbe koji su ostali u Federaciji, nisu granatirali sa Podveležja i Čobanovog polja, rušili Mostar i ubijali njegovo stanovništvo, da zanemarimo Sutinu i njihove genocidne radnje i ostatke svoje pogubne veliko srpske nacionalističke ideologije.
Kada smo upravo u post dejtonskom periodu, pok. Braca i moja malenkost sastavili i zahtjevali od jedne grupe Srba da se formira ovo udruženje građana srpske nacionalnosti, u zgradi srpske Prosvjete (zgrada Svetozara Čorovića tzv. Šantićeva zgrada), a gospodin Golo je izabran za predsjednika, tada smo ih još upozoravali da se distanciraju od SNSD-a i zlokobne Dodikove politike i svih „ dodikovaca“.

Dušan Golo, predsjednik udruženja Srba u Mostaru
(Foto: klix)


Naprotiv, nisu nas poslušali, nastavili su sa svojim guslama guslati i stvarati sve Karadžićevo, onog zlikovca sa Pala, od nove Prosvjete, udruženja Gusala do svoga udruženja, uz pomoć SPC, vladike i popova, od Grigorija do Krulja i inih, nastojeći da eleminišusvenasSrbe tzv. rezervne i nepodobne za njihovu velikosrpsku politiku.

Dakle, sada je došao trenutak da Koordinaciju srpskih udruženja u Mostaru odlučno napustiti SNSD na čelu sa Veliborom Milivojevićem, koji je u decembru 2020. godine sa tadašnje zajedničke srpske liste “Ostajte ovdje” izabran za vijećnika u Gradskom vijeću Mostara.

“ Predsjednik Koordinacije srpskih udruženja u Mostaru, Dušan Golo, u razgovoru za Klix.ba taj potez je nazvao “klasičnom izdajom onoga za šta se Koordinacija Srba u Mostaru zalagala 24 godine”.
“To je tipičan vid jedne izdaje u političkom smislu, a u godinu i po dana mandata koji ima iz sebe kad bi podvukli crtu, narodu ne bi imali šta reći da je novo donio i učinio za bolji položaj srpskog naroda u Mostaru”, kaže Golo.

Nažalost, mlađani doktor, Velibor Milivojević, kažu da je hirurg bolnice u Nevesinju, opijen slavom i lažnom podrškom svoga psihopatskog mentora Milorada Dodika, apriori je prihvatio njihovu pogubnu i rušilačku nacionalističku velikosrpsku ideologiju, a podržan crkvenim vjerodostojnicima, odletio je u nebesa u visine “srpskoga sveta“.

Na sramotu i žalost i njegovih roditelja, koji su ga školovali i željeli da imaju sina doktora i šta više već specijalistu hirurga, međutim zaglavio je u prljave političke vode svojih prethodnika i psihopatskih slučajeva, od Miloševića, Karadžića, do Milorada Dodika i njihovih istomišljenika.

Ništa čudno i neobično nije za ovaj grad Mostar, u kojem su se zapravo našli zajednički partneri, agresori i osvajači, ka oi tvorci “genocidnih tvorevina“ RS i HB, sa čelnicima nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a, Milorad Dodik i Dragan Čović.


Postali su koalicioni mostarski partneri, a evidentno je da su to genski srodnici sa Blajburga i Ravne gore, ostali sui “blizanci razarači“ ove nam lijepe i jedine naše domovine Bosne i Hercegovine.

Zar je danas čudno i kome je nepoznato, da je upravo guslar Milorad ušao u stražnjicu svoga jarana i blizanca Dragana, te da uveliko brine brigu o hrvatskim interesima, jer će sigurnije sačuvati i genocidnu RS ako pored nje bude imao i priznatu genocidnu HB u Hercegovini i njihovom “stolnom gradu“ Mostaru.

Da li je gospodin Golo i njegovo udruženje i konačno shvatilo da se od nacionalističke konstitutivnosti Srba u HNK ne živi, jer i dalje ostaju građani “drugoga reda“ a zapošljavanje i nova radna mjesta su isključivo ostala u ovome gradu za koalicione partnere Hrvata i Bošnjaka, odnosno HDZ- a i SDA, bez nužne jednakosti i ravnopravnosti?

Može njihov guslar Dodo sa svojom svitom Srba iz “srpskoga sveta“ dolaziti samo na rođendane i slične lažne sajamske besjede, svoga veliko hrvatskoga grobara u Mostaru i Hercegovini, orguljaša Dragana Čovića.

Dakle, životno istinsko naravoučenije, da shvate i jedni i drugi Srbi, da je njihovo vrijeme prohujalo, jer u ovome gradu i široj regiji Hercegovine, bez pravih istinskih bosansko-hercegovačkih Srba i neće biti sreće i međusobnog dostojanstva i poštovanja, jer “dodikovci“ i ti njihovi Srbi neka krenu preko Dedinja i Srbije u Rusku oblast ili u Sent Petrsburg , kod tovarišča Vladimira Putina.