Svima kojima smetaju Bošnjaci
BOŠNJAK VIŠE NIKADA NEĆE BITI MATERIJAL KOJEM SE PUNE MASOVNE GROBNICE
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 28. Jul 2022. 13:07:59
ELMEDINA MUFTIĆ: Stoljećima nas pokušavate biološki uništiti. Satirete nam kulturu, historiju, materijalne dokaze da smo autohtoni, kao što je autohton stećak na kojem smo uklesani.
Smeta vam što smo neuništivi kao što je neuništiva Bosna, kao što je neuništiva vjera koju svjedočimo, kao što je neuništiva istina, da smo tu oduvijek i da ćemo tu zauvijek ostati. Smeta vam što nas ne možete pokoriti ni onda kada nam vežete ruke uvođenjem embarga na naoružanje, a na nas pošaljete razjarene i krvožedne četnike i ustaše da nas u zemlju satru i trag nam zametnu, a mi se uspijemo odbraniti.
Svima kojima smeta što su se Bošnjaci prebrojali, svima koji naše prebrojavanje smatraju ratnohuškačkom retorikom, svima kojima su živi Bošnjaci prijetnja, a mrtvi Bošnjaci dobri, svima koji su navikli da nas gledaju kao žrtve koje se iskopavaju iz masovnih grobnica, svima koji ne žele da nas vide kao pobjednike, poručujem:

Stoljećima ste od Bošnjaka pravili narod slučaj. Stoljećima od Bošnjaka pravite vjersku skupinu, od čije vjere zazirete. Stoljećima nas množite s nulom i odlučujete o nama kao da smo šahovske figure, a ne narod koji hiljadama godina obitava na ovo tlu bosanskom.

Stoljećima nas pokušavate biološki uništiti. Satirete nam kulturu, historiju, materijalne dokaze da smo autohtoni, kao što je autohton stećak na kojem smo uklesani.

Smeta vam što smo neuništivi kao što je neuništiva Bosna, kao što je neuništiva vjera koju svjedočimo, kao što je neuništiva istina, da smo tu oduvijek i da ćemo tu zauvijek ostati. Smeta vam što nas ne možete pokoriti ni onda kada nam vežete ruke uvođenjem embarga na naoružanje, a na nas pošaljete razjarene i krvožedne četnike i ustaše da nas u zemlju satru i trag nam zametnu, a mi se uspijemo odbraniti.

Ne smeta vam kad se Bošnjaci genocidom trijebe, ne smetaju vam hiljade masovnih grobnica u kojima su bečeni posmrtni ostaci, raskomadanih tijela Bošnjaka, ne smeta vam što izvršioci genocida, genocid slave kao junaštvo, što UZP-ovci zločince slave kao heroje i što i jedni i drugi uživaju u počinjenom zlu.

Ne smeta vam svakodnevno vrijeđanje žrtava.

Ali smeta vam kad Bošnjak kaže da više nikada neće biti materijal kojem se pune masovne grobnice. Da više nikad bošnjačka majka u jednom danu neće ukopavati po šest, pet, četiri, tri, dva, jednog sina. Da više nikad nećete imati tu „privilegiju“ da gledate kolektivne dženaze, na kojima Bošnjaci ukopavaju po četiri – pet generacija, pradjeda, djeda, babu, sina, unuka. Smeta vam, što više nikad nećete doživjeti da četrdeset hiljada Bošnjakinja bude silovano pred vašim očima, koje su danas šokirane, jer čujete da Bošnjak kaže NIKAD VIŠE!

Nikad više Bošnjakinja neće gledati kako joj iz naručja čupaju maloljetne sinove, kako joj ubijaju tek rođenu bebu, kako joj u jednom danu ubijaju sve miške članove porodice. Nikad više nećete gledati taj prizor da Bošnjaci u redu čekaju na ubijanje.

Prebrojali smo se. Ima nas, kao u priči o briljantnoj pobjedi. Ima nas onoliko koliko treba da broji Armija R BiH. Ima nas toliko da naša brojnost će osigurati trani mir na ovom svetom bosanskom tlu. Ima nas, toliko da se ne bojimo nikog osim Allaha Svemogućeg. Prebrojali smo se, sve vojno sposobni, odlučni i spremni da branimo ono što smo od šehida u emanet dobili. Da osvojimo ono što svi drugi narodi oduvijek imaju, a nama je uskraćeno.

To što ste šokirani našom spremnosti da ne budemo roblje i materijal kojim se pune masovne grobnice, uopće nas ne dotiče.

Mi smo šokirani vašim bezobrazlukom da kažete da ste šokirani jer je narod koji je preživio genocid u kontinuitetu, spreman da više nikad ne bude žrtva genocida.

Mi smo se prebrojali, stali smo iza svoga lidera, spremni da čuvamo mir kao najveću svetinju, ali i da se svakom pokušaju uzurpacije našeg ljudskog, demokratskog, prava, slobode i Domovine odupremo svim raspoloživim sredstvima.

Prebrojali smo se! I znamo šta nam je činiti, ako se usudite dirnuti nas! Nikad više žrtva! Od sad, pa ubuduće POBJEDNICI!

Prebrojali smo se, i zbog toga smo odlučni, jer znamo da nas ima, mnogo više nego se nadate.