KOMŠIĆ U ČELIĆU: KARADŽIĆ JE NAKON DEJTONA MISLIO DA ĆEMO ODUSTATI OD DRŽAVE, ALI IDEJA GRAĐANSKE BIH JAČA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 24. Sep 2022. 12:09:57
Druženjem sa građanima u Teočaku i skupovima u Brčkom i Čeliću, koalicija "Željko Komšić za građansku državu" nastavila je predizborne aktivnosti.

Obraćajući se skupu u Čeliću kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakao istakao je da su protekle četiri godine bile obilježene velikim političkim borbama, gdje su neprijatelji države pokušavali da izmore probosanske političke snage kako bi dovršili političke projekte koje nisu mogli realizirati ni agresijom, ali da je tome pružen odlučan i uspješan otpor.

Podsjetio je da je ratni zločinac Radovan Karadžić poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma, pozivao na strpljenje u nadi da će RS postati država, te istakao da ćemo mi biti strpljivi i da se nasljednici te politike uzalud nadaju da ćemo odustati od države.

On je kazao da je Bosna i Hercegovina napravila iskorak na putu NATO integracija te čestitao pripadnicima Oružanih snaga na tome. Dodao je da je bilo važno, odlučno poslati poruku da nikako neće biti prihvaćena rješenja koja vode u etničku podjelu države.

Kazao da je da nema nikakav problem reći bilo kome, niti Larovu niti nekima sa Zapada, da se ne može prihvatiti ništa što nije u interesu naše države.

Poručio je ideja građanske države Bosne i Hercegovine sve više dobija na snazi ne samo u zemlji, nego i da i mnogi u Evropi i svijetu uviđaju da je to jedini izlaz za Bosnu i Hercegovinu.

Komšić je pozvao sve probosanske stranke na jedinstvo u ključnim državnim pitanjima, jer, kako je kazao, vjeruje da niko od njih ne želi loša rješenja za državu Bosnu i Hercegovinu.