MUSTAFA BEHMEN OBRADU SEVDALINKE "KARANFILE CVIJEĆE MOJE" POSVETIO LEGENDARNOM ILIJAZU DELIĆU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 10. Oct 2022. 13:10:03
Jedan od najboljih bh. gitarista Mustafa Mujo Behmen posljednjih mjeseci intenzivno radi na albumu instrumentalne muzike, a nakon singla "Katarza" publiku je obradovao obradom sevdalinke "Karanfile cvijeće moje".

Mustafa Behmen je poznati gitarista, aranžer i studijski muzičar. Rođen je u Sarajevu 14. juna 1973. godine. Član je orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, a u dosadašnjoj karijeri sarađivao je sa brojnim poznatim pjevačima, od Dine Merlina, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Lepe Brene, Hanke Paldum…

Osam godina je bio i član "Mostar Sevdah Reuniona" sa kojim je snimio tri albuma. Upravo je obradu sevdalinke "Karanfile cvijeće moje" posvetio Ilijazu Deliću iz MSR-a.

- Uradio sam je po sjećanju na velikog Ilijaza koji je fenomenalno izvodio. Ilijaz je bio Ikona Mostar Sevdah Reuniona i naše muzičke scene. Bio je moj veliki prijatelj i, slobodno mogu reći, balkanski Sinatra i ovo je najmanje što mogu uraditi. Obrada sevdalinke "Karanfile cvijeće moje" urađena je u studiju Samira Zavlana, a spot je radio Anis Mujanović, - kaže Mustafa Behmen.

Na CD-u instrumentalne muzike, koji će se pojaviti pod markicom Muzičke produkcije BHRT-a, bit će devet kompozicija.

U pitanju je akustična varijanta etno muzike pomiješana sa flamencom i jazz harmonijom.

Obrada sevdalinke "Karanfile cvijeće moje":