Navijači Fenerbahčea iz Dortmunda
OGLASILI SE TURCI: PREVARENI SMO OD SRPSKOG NACIONALISTIČKOG REDITELJA BORISA MALAGURSKOG, IZVINJAVAMO SE BOŠNJACIMA, OSUĐUJEMO GENOCID U SREBRENICI!
Autor: politicki.ba
Objavljeno: 12. Nov 2022. 15:11:37
"Duboko nas je povrijedilo što smo nesvjesno uzrokovali povrijeđenost naše bosanske braće. Iz tog razloga se izvinjavamo svom bošnjačkom narodu i ističemo da smo mi, kao milioni navijača Fenerbahčea, njihova podrška do kraja u njihovoj pravednoj stvari".

Navijači Fenerbahčea iz Dortmunda objavili su izvinjenje. Tekst njihovog saopćenja prenosimo u cjelosti:

"Važno saopćenje za javnost: Smatrali smo potrebnim da ovo saopćenje javnosti objavimo o nesretnoj projekciji filma srpskog nacionalističkog reditelja Borisa Malagurskog 24. oktobra 2022. godine u Gelzenkirhenskom udruženju Fenerbahceliler.

Dana 22.10.2022. u naš savez je došla osoba koja je izjavila da želi iznajmiti naš klub na dan.

Naše udruženje je i ranije iznajmljivalo svoju salu različitim udruženjima i pojedincima koji je žele koristiti u društvene svrhe. Osoba koja je došla u naše udruženje 22. oktobra i htjela da iznajmi našu salu 24. oktobra je upitana za koju svrhu želi da bude zakupljena, kao i u prethodnim prijavama, rekli su da će održati društveni sastanak u privatnoj sali, a NIKADA SUBJEKAT NEĆE PRIKAZATI OVAJ RUŽNI FILM.

Mi i dalje osjećamo veliki bol genocida u Srebrenici u svakom dijelu našeg i vašeg tijela.

Naše udruženje ne služi nijednoj vjerskoj, političkoj organizaciji ili političkoj osobi, od dana kada je osnovan.


Fenerbahče je uvijek bio na strani potlačenih.

Bosanci i Heregovci imaju najposebnije mjesto u srcima svih navijača Fenerbahčea.

Duboko nas je povrijedilo što smo nesvjesno uzrokovali povrijeđenost naše bosanske braće. Iz tog razloga se izvinjavamo svom bošnjačkom narodu i ističemo da smo mi, kao milioni navijača Fenerbahčea, njihova podrška do kraja u njihovoj pravednoj stvari.

Ovom prilikom osuđujemo genocid u Srebrenici i milosrdno obilježavamo naše šehide", stoji u saopćenju.

Ovo je post velikosrpskog fašiste i prevaranta Borisa Malagurskog: