U vogošćsanskomm naselju Rosulje
ZAPOČELA IZGRADNJA SPOMEN OBILJEŽJA MALOLJETNIM BORCIMA ARMIJE REPUBLIKE BIH
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 22. Dec 2022. 13:12:57
- Ovo je jedan od vidova odavanja počasti onima koji su se, iako maloljetni, tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH 1992.-1995. godine uključili u odbranu naše domovimne Bosne i Hercegovine, rekao je Migdad Hasanović, vršilac dužnosti Načelnika Općine Vogošća koji je danas (22.12.2022.), sa svojim saradnicima, u ulici 24. juna naselja Rosulje prisustvovao početku radova na izgradnji Spomen obilježja maloljetnim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine. Bit će ovo prostor koji će budućim naraštajima govoriti o njihovoj hrabrosti.

Migdad Hasanović sa saradnicima

- Ovo Spomen obilježje jedno je od prvih u našoj zemlji koje će govoriti o herojstvu i hrabrosti mojih saboraca, kaže Amer Menzilović, predsjednik vogošćanskog udruženja maloljetnih boraca ARBiH. Neizmjeno sam zahvalan Općini Vogošća i Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo koji su imali sluha te nam pomogli da realizujemo ovaj projekat.


Radove koji će biti okončani u narednih trideset dana izvodi firma „G.H.d.o.o.“ iz vogošćanskog naselja Ljubina, a potrebna sredstva za realizaciju ovog projekta, u iznosu od oko 69.242 konvertibilne marake, obezbijedili su Općina Vogošća i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

Migdad Hasanović sa saradnicima
Migdad Hasanović i Amer Menzilović