MOSTAR STARI GRAD NE MORA BRINUTI ZA BUDUĆNOST, JUNIORI IDU PREMA ŠAMPIONSKOJ TITULI
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. Jan 2023. 14:01:51
Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada već nekoliko godina su bez konkurencije u našoj zemlji.
Ove godine brane dvostruku titulu, a u klubu sve više pažnje poklanjaju omladinskom pogonu. To potvrđuju i rezultati juniorske ekipe koja ima namjeru krenuti stopama seniora i u U19 Premijer futsal ligi BiH u četiri utakmice zabilježili su isto toliko pobjeda.

- Velika je čast predvoditi ovaj tim kao kapiten. Prije svega, svi u Bosni i Hercegovini i u regionu znaju kakav je Klub FC Mostar SG Staklorad i to lično meni, kao i mojim saigračima, predstavlja dodatni motiv za napredak i ostavljanje zadnjeg atoma snage na terenu za pobjedu. Ne krijemo naše ambicije, želimo još jednu titulu prvaka donijeti u Mostar i u klupske vitrine. Pozivam sve ljubitelje futsala da nas dođu podržati u narednoj utakmici, kada na domaćem terenu dočekujemo Bubamaru iz Cazina. Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati u dvorani USRC “Midhat Hujdur - Hujka”, – kaže kapiten juniorske selekcije Tarik Memić.

I trener juniora Mensud Pandur ima samo riječi hvale za mlade igrače, ali i čelnike Mostaraca, Amela Bajgorića i Mirsada Fazlinovića.

- Ovaj rezultat juniora nije došao preko noći. Bajgorić i Fazlinović imaju viziju daljeg razvoja kluba. Prije nekoliko godina oni su željeli da pokrenemo omladinski pogon i počeli smo na tome raditi. Tako smo u Mostar SG pozivali djecu koja su prestala da igraju nogomet u Veležu i napravili smo dobru selekciju. Uz mene, tu je i kolega Adnan Kadrić koji radi sa najmlađim kategorijama. Jedini problem nam je nedostatak adekvatnih termina u sali, ali i to bi trebalo biti riješeno najkasnije za godinu dana, kada bi trebali dobiti svoju salu. Sutra se nadamo pobjedi protiv Bubamare iz Cazina. Krajni cilj nam je titula najbolje ekipe u juniorskoj konkurenciji. Da smo na dobrom putu pokazuje činjenica da je već 4-5 naših juniora priključeno prvoj ekipi, - kaže Mensud Pandur.