SRETAN TI ROĐENDAN, BOŠNJAČE MOJ MILI
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 25. Jan 2023. 06:01:05
Dakle, u susretu ka 25. januaru, upravo je prisjećanje na 20 godina od kada si ugledao svjetla dana.
Mladalačke godine i najljepše godine, tvoga postojanja i djelovanja, na veliku i iskrenu radost, tvoga osnivača i brojnih tvojih saradnika, kao izuzetno informativno glasilo, a na moju ličnu radost, moj dragi i omiljeni „demirli pendžer“ iz moje mladosti i mojih gimnazijskih dana iz rodnoga Sarajeva.
Dakle, ti si cijenjeni i veoma uspješni, izuzetno značajni, naš portal „Bošnjaci.net“ koji mi je obezbjedio informativni prostor, izlazak u svijet do mojih čitalaca i brojnih prijatelja, u ovom tmurnom vaktu, sa istinom i samo istinom.

Niti sanjariti nisam mogao, da ću u ovim godinama, od gimnazijalca sarajevske realne gimnazije, koji je provodio vrijeme i godine u druženju sa brojnim knjigama naših i svjetskih pisaca, u znamenitoj Univerzitetskoj biblioteci, bivšoj Vijećnici do njenoga uništenja od dušmanskih ubojitih granata, imati prilike da se otisnem do javnosti sa svojim brojnim sadržajima i kolumnama, što si mi upravo omogućio ti slavljeniče, moj mili portalu „Bošnjaci.net“.

Hvala ti za sve ove godine, moga redovnog iščekivanja, kako bih odmah sadržaje objavljene na tvojim stranicama prenosio na svoju FB stranicu i u messingeru mojim stalnim prijateljima u svijet.
Ponosan sam i istovremeno presretan, da sam se našao u brojnoj koloni uglednih i znanih, intelektualaca, akademika, profesora Univerziteta, filozofa, istoričara, poštovanih vjerskih vjerodostojnika, ljudskih veličina i velikih majistora od pera i istinskih riječi.

Neka ti je zato SRETAN ROĐENDAN, sa ljubavlju na srcu i osjećajima u mojoj duši, da nam vječno šalješ informacije u svijet, sa ponosom i prkosom, o našoj divnoj i jedinoj domovini Bosni i Hercegovini.
Neću spomenuti niti jedno ime,iz brojne plejade saradnika i kolumnista, jer sam u bojazni da mnoge i ne zaboravim ili spomenem, jer su za mene lično svi bili izuzetne ljudske veličine od pera, uma i razuma, sa istinom i patriotskim osjećanjima, za našu zajedničku jednu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Jednostavno su nijihovi sadržaji oplemenjivali moja osjećanja i zadovoljavali moju dušu, inspirativno i veoma nadahnuto ostavljali u mojim sadržajima sve te ljepote poimanja zajedništva, prijateljstva, ljubavi, pažnje i osjećanja i za mnoga lijepa vremena i sadržaje toga vakta.
Ne zaboravimo i naše mnoge heroine, koje su nam istinom plijenili naša izuzetna osjećanja u ljubavi prema svojoj domovini, a jedna od njih i piše PAMTI BOŠNJAČE, prenosio je to sve do naših čitalaca upravo naš slavljenik, portal „Bošnjaci.net“ kao najčitaniji Web magazin Bošnjaka u zemlji i dijaspori.

Nećemo zaboraviti i mnoge naše sugrađane, koji su u dijaspori, prognani sa rodne grude u mnoge svjetske destinacije, ne svojom voljom već ubitačnim metodama, kao agresora sa istoka i zapada, dušmana i nacionalista, da im sudbina bude crna u njihovom rodu i porodu.
Redovno sam pisao, zahvaljujući Tebi slavljeniče moj mili, tvojim saradnicima, uređivačkoj politici, cjelovitom redakcijskom personalu, a posebno mome izuzetnom prijatelju i glavnom uredniku, gospodinu Esadu Krciću, dugujem i prenosim iskrenu zahvalnost, uz ove naše rođendanske čestitke, našem zajedničkom portalu „Bošnjaci.net“.
Bio nam dugovječan, uvijek prisutan u našem zajedničkom informativnom prostoru, sa svim svojim otvorenim „demirli pendžerima“, koji me redovno i trajno podsjećaju na moje djetinjstvo i mladalačke gimnazijske dane, iz mojih mahala sa Vratnika, a pjesma pjevuši: “Sarajevo bez Vratnika, šta je ...“

Sa poštovanjem,
Mr. Milan Jovičić, mostarski Sarajlija, Bosanac!