BANA: ČESTITKA I PODRŠKA POVODOM 20 GODINA POSTOJANJA BOŠNJACI.NET
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. Jan 2023. 01:01:00
Poštovanom glavnom uredniku Esadu Krciću i redakciji Bošnjaci.net, srdačne čestitke povodom jubilarnih 20 godina postojanja.
Bošnjaci, kao i svi istinoljubivi ljudi, u ovih dvadeset hodina imali su na jednom mjestu informacije analize i predviđanja, podrške dobru i odvraćanje od lošeg. I tako u svim sferama društvenih dešavanja kako na Balkanu tako i širom svijeta sa fokusom na jačanje istine i pravde. Ujedno podizanja svijesti, kulture pamćenja i sjećanja na sve ono što se Bošnjacima dešavalo, dešava i kao upozorenje šta im se može desiti, ukoliko zaborave i ne sačuvaju svoju maticu Bosnu, koja i ako u problemima je jedini garant opstanka svih Bošnjaka i onih drugih koji je doživljavaju za svoju domovinu i druge domovinske prostore na kojim žive Bošnjaci.

Neumoran rad nebrojane dane noći i sate, vaš tim je posvetio podizanju svijesti bitnosti jačanja svog korpusa pripadnosti jedinstvu i jačanju svojih institucija.

U ovom vremenu, ugroženosti i opstanaka Bošnajka vaš rad i djelovanje je od izuzetne važnosti, bar onima kojima je stalo da zaustave sve udare i pohod na asimilaciju koji traje od Berlinskog kongresa pa sve do sada. Nažalost taj trend je sve jači, sada samo na više perfidan i umotan način.

Zato smo zahvalani, svima koji su doprinijeli da Bosnjaci.net traju i nastave sa svojim djelovanjem opšteg dobra.

U ime Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije želimo vam još mnogo uspjeha u budućem radu.

Dr. Mersim Ziljkić, predsjednik BANA.