Pjevač Ahmed Delija snimio novu pjesmu
LJUBAVNA PRIČA
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 02. Apr 2023. 15:04:26
- Ma koliko je provođenje mjera vezanih za pandemiju Koronavirusa napravilo pometnju u našim životima to me nije omelo da prestanem raditi ono što najviše volim a vezano je za moje bitisanje na estradnoj sceni, kaže Ahmed Delija, pjevač iz Vogošće, a koji se u posljednje vrijeme iskazao i kao autor vrlo dopadljivih pjesama. Pandemija kao da je u meni probudila neku stvaralačku žicu te sam se, pored pjevanja, otisnuo i u autorske vode. Iako imam ponuda da neke od svojih pjesama dam nekom drugom pjevaču nisam se odlučio za takav potez. Sad za sada sam snimam i izvodim melodije nastale u u mojoj muzičkoj radionici.


Ahmed Delija: Detalj iz video spota na pjesmu Ljubavna priča

Iza njega je već više pjesama koje će se uz „Ljubavnu priču“ koju je nedavno napisao i snimio, uskoro naći na njegovom albumu. „Daleko si ti od mene“, „Gitaro stara“, „Sara“, „Žena za sva vremena“, „Poslije dugih lutanja“... neke su od njih, a koje na društvenim mrežama bilježe sve više i više pregleda.

- „Ljubavna priča“ je na neki način moja autorska pjesma koja govori o odnosu dvoje mladih kojima različite prepreke na koje su nailazili u životu nisu „ubile“ ono najvrednije-ljubav koju gaje jedno prema drugom, kaže Ahmed Delija. Oko aranžmana za ovu pjesmu pomogli su mi Hamza Stroil i Ismet Polovina u okviru čijeg studija „Blues“ sam snimio i vrlo dopadljiv video spot. Vjerujem da će mi ova pjesma pomoći da se na putu do vrhova top lista narodne muzike popnem za koju stepenicu više. U mojoj muzičkoj sehari ima dosta pjesama koje čekaju da ugledaju svjetlo dana. Jedna od njih je „Ajlin ljubavi“ koju sam posvetio svojoj unuci.