PREDSJEDNIK CRNE GORE MILATOVIĆ: BUDUćĆNOST BIH I CRNE GORE JE EVROPSKA
Autor: Fena
Objavljeno: 27. Apr 2023. 17:04:32
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je danas da se veoma raduje posjeti Bosni i Hercegovini i da je BiH "iz ugla Crne Gore" jedna od prijateljskih zemalja.

- Zaista želim sve najbolje BiH i mislim da u narednom periodu postoji veliki prostor za dodatnu saradnju i siguran sam da je naša zajednička budućnost, evropska - istakao je Milatović novinarima tokom otvaranja prvog Western Balkans ESG Summita u Tivtu, javlja izvještač Fene.

Komentirajući izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o secesiji Republike Srpske, Milatović je kazao da je stav Crne Gore vrlo jasan.

- Mi poštujemo BiH onakvu kakva je napravljena Dejtonskim sporazumom sa njena dva entiteta, Federacijom i Republikom Srpskom – kazao je.

Kaže da uvažava sve legitimno izabrane predstavnike svih naroda u BiH.

Komentirajući podršku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića njegovom protukandidatu na predsjedničkim izborima Mili Đukanoviću, Milatović je kazao da je to sasvim legitimno.

- Ne zamjeram na tome, moja dužnost je da pošaljem poruku solidarnosti i dobrosusjedskih odnosa, – istakao je Milatović.