GLAVNI IMAM MEDŽLISA PRIBOJ: SA PRIJETNJI SE PREŠLO NA DJELA
Autor: B.net
Objavljeno: 21. May 2023. 23:05:59
U povodu krvoločnog ubistva Bošnjaka u Priboju Ervina Ćelahmetovića, koje je počinio Igor Avramović (28) pripadnik MUP-a Srbije, pripadnik Specijalne policijske jedinice u Beogradu i pobjegao sa lica mjesta, oglasio se putem FB mreže javnosti se obratio Glavni imam Medžlisa Priboj Islamske zajednice u Srbiji Harun ef. Eminagić:

“Prvo su meni (Glavnom imamu u Priboju) i mojoj porodici prijetili smrću-; policija reče uradili su što je do njih, sud nijem. Potom su brutalni verbalni napad i vrijeđanje pretrpili hodžinica i njena kćerka zbog mahrame na glavi-; policija reče uradili su što je do njih, sud kaže nema elemenata vrijeđanja na vjerskoj osnovi.

Zatim, raspjevani pripadnici granične policije i samoprozvane vojvode poslaše nam poruku istrebljenja, a omladina bi da puca u džamije za svoj najveći vjerski praznik-; policija reče uradila je što je do njih, a sud presudi i vidjesmo kako i jedni i drugi (ne)završiše.

Sinoć je ipak policajac uradio što je do njega i to ne obični, već elitni pripadnik MUP-a, u našoj čaršiji, gdje se trudimo da ima mjesta za svakoga i djecu učimo pravim vrijednostima, kabadahija demonstrira silu sa beogradskih ulica ugasivši mladi život. A sud -; vidjećemo…! Ili, možda, opet nećemo!?

Molim Allaha Milostivog i Samilosnog da se Ervinu smiluje i Džennetom ga obraduje, njegovoj porodici podari sabura, a elitnom zlotvoru i kukavici što pobježe sa mjesta zločina pravednu kaznu ovoga svijeta, jer na onom svijetu znamo šta ga čeka!

…Ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga, ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva, – kao da je svim ljudima život sačuvao…”. (Sura El-Maide, 32 ajet.)