U MINHENU PROMOVIRANA KNJIGA DR. DAMIRA EF. BABAJIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 22. May 2023. 00:05:32
Promocija knjige "Teologija praktičnog djelovanja muslimana - Islam i osobe s invaliditetom!" autora dr. Damir ef. Babajića

U subotu večer, 20.05.2023.g., prije akšam namaza, a u okviru mjesečnih aktivnosti džemata Hidaje, održana je promocija knjige autora dr. Damir ef. Babajić.

Nakon odlomka iz Kur'ana koje je proučio Abdulvehab-ef. Vehabović, imam džemata, te uvodnih riječi dr. sci Damir-ef. Babajića, imama džemata, održana je promocija knjige "Teologija praktičnog djelovanja muslimana - Islam i osobe s invaliditetom!"

O knjizi su govorili prof. dr. Senad Mehmedinović, profesor na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta Tuzla i autor knjige dr. Babajić.


U uvodnom obraćanju prisutne je poselamio mr. sc Bahrudin ef. Omeragić, pomoćnik glavnog imama Medžlisa Bayern, koji je ukazao na značaj ustrajnosti i istinskog odnosa prema vjeri.

U vrlo emotivnom obraćanju profesor Mehmedinović je ukazao na značaj pisane riječi, fenomen profesionalne rehabilitacije, kao i odnosa vjere i osoba s invaliditetom. Svoje izlaganje usmjerio je na život čovjeka koji se temelji na četiri principa.

Nakon izlaganja profesora Mehmedinovića prisutnima se obratio i autor knjige dr. Babajić. On je u svom izlaganju ukazao na značaj zdravog odnosa među ljudima, na fenomen invalidne komunikacije, te na odnos vjere prema osobama s invaliditetom.


Također, prisutne je poselamila i Merjem hanuma Omeragić, član IO IGBD-a. Ona je uputila čestitke autoru knjige dr. Babajić na odbrani doktorske disertacije te objavljenoj knjizi. Čestitke je uputila i u ime predsjednika IO IGBD-a mr. Zenahira Mrakovića i glavnog imama IGBD-a Aldin ef. Kusura.

Na kraju Damir efendija se zahvalio promotorima na vremenu koje su izdvojili i savjetima koje su uputili prisutnim vjernicima, imamima džemata Hidaje Abdulvehab-ef. i Nusret ef., hanumi Merjem, te svim prisutnima koji su uveličali promociju.

Nakon promocije nastavljeno je druženje sa gostima u restoranu džemata koje je pripremio autor i njegovi prijatelji.

Svečanost su dodatno uljepšali članovi hora džemata Hidaje na čelu sa hadžijom Mersim Telalović, mujezinom džemata.