REZULTATI KONKURSA "MLADI CRNE GORE ZA ODRŽIVI RAZVOJ"
Autor: Avlija
Objavljeno: 24. May 2023. 13:05:07
Na konkursu "Mladi Crne Gore za održivi razvoj" u organizaciji NVO Avlija pristigao je veliki broj radova od kojih svaki zaslužuje da bude nagrađen ali je konkursom planirano samo pet nagrada, te su pametne satove vrijednosti po stotinu eura dobili Aldijan Bahović iz Gimnazije “Niko Rolović” iz Bara, mentorka Marijana Cvijović, Ivan Mitrović iz SMŠ „Bećo Bašić” iz Plava, mentorka Senada Đešević, Jovana Tomić iz SSŠ ‘’Spasoje Raspopović’’ iz Podgorice, Ksenija Vojvodić iz Gimnazije " Petar I Petrović Njegoš" Danilovgrada i Lahira Halilović iz OŠ ‘’25. maj’’ iz Rožaja, mentor Darmin Ganić.

Zahvalnice za uspješno učešće na konkursu dobilo je sedam škola: OŠ ‘’Milorad Musa Burzan’’ Podgorica pod mentorstvom Dragane Radoman, OŠ "Luka Simonović" iz Nikšića pod mentorstvom Budimirke Dubretić, OŠ "Mileva Lalatović Lajović" iz Nikšića pod mentorstvom Rajka Sušića, OŠ ''Bajo Jojić'' iz Andrijevice pod mentorstvom Marijete Miketić, OŠ ''Radomir Mitrović'' iz Berana pod mentorstvom Raduna Marsenića, OŠ "25. maj" iz Rožaja pod mentorstvom Darmina Ganića i OŠ ''Kekec'' Sutomore pod mentorstvom Gorana Ćetkovića.

Konkursom smo željeli da podstaknemo mlade da razmišljaju o važnosti očuvanja Zemlje i odgovornog ponašanja prema ljudima, životinjama i biljkama te da kreativnim izražavanjem prenesu svoje viđenje Globalnih ciljeva održivog razvoja na Crnu Goru – saopštili su iz NVO Avlija.

Konkurs ”Moja vizija Crne Gore do 2030. – održivi razvoj” organizovan je u okviru projekta ”Ovo je Slobodna Crna Gora – mediji za građane” koji sprovodi NVO Avlija u partnerstvu sa RTV Pljevlja, a uz podršku Američke ambasade u Podgorici.