On je budućnost taekwondoa u BiH
ČETRNAESTOGODIŠNJI EMIN DEMIĆ BEZ SPONZORA BILJEŽI VRHUNSKE REZULTATE NA NAJJAČIM TURNIRIMA, ŽALJA MU JE UČEŠĆE NA SP
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. Jun 2023. 21:06:56
Taekwondo klub Novi Grad posljednjih godina bilježi odlične rezultate širom regiona, ali i Evrope, a posljednji u nizu njihovih talentovanih sportista je Emin Demić.

Ovaj mladi sportista, koji je učenik osmog razreda OŠ Mak Mehmedalija Dizdar na Otoci, zna samo za uspjehe i postiže vrhunske rezultate na prestižnim ranking turnirima na kojima je učestvovao.

Tako je sa svojih 14 godina u kategoriji kadeta osvojio sedam prestižnih medalja. Višestruki je federalni prvak, a od ove godine i državni prvak Bosne i Hercegovine. Njegovi najbolji rezultati su: Ramus Skopje Open G1 E1 – zlato, Slovenija Open G1 E1 – zlato, Bosna Open G1 E1 – zlato, Beograd Trophy G1 E1 – srebro, Crna Gora Open G1 E1 – bronza, Hrvatska Open G1 E1 – bronza, Balkansko prvenstvo u Albaniji – bronza.

Ovaj talentovani član taekwondo kluba Novi Grad prošle godine je bio na korak od evropskog i svjetskog takmičenja, a nada se da će se ove godine izboriti za svoje mjesto pod zastavom BiH. Na jednom od kvalifikacionih turnira Asterix Open okitio se zlatnom medaljom.

- Učim od najboljih trenera. Naš jedini olimpijac u ovom sportu Nedžad Husić i trener Haris Husić, kao i Edna Abaspahić moj su vjetar u leđa i zahvalan sam što imam priliku trenirati sa najboljima. Zahvalan sam i svojim roditeljima, kojima nije lako izdvojiti sredstva za sva moja takmičenja, jer ja nemam ni stipendiju niti sponzore, kao i Osnovnoj školi Mehmedalija Mak Dizdar, starijim kolegama iz kluba koji mi mnogo pomažu i svima onima koji vide moj rad, trud i borbu. Moja najveća želja je da nastupam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i osvojim što više medalja. Sam svakog sportiste je nastupati za svoju domovinu. Nadam se da ću već u augustu imati priliku BiH predstavljati na Svjetskom prvenstvu. Nadam se da će moji rezultati i medalje biti nagrađeni pozivom u reprezentaciju BiH - kaže talentovani Demić.