SLUČAJ MIRSAD OMEROVIĆ: SREBRENICA - GENOCID NAKON GENOCIDA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 13. Jul 2023. 18:07:27
Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje,

Ovo je apel naše sestre Adise Omerović, apel kojeg svaki Bošnjak i Bošnjakinja, ma gdje bio/bila mara čuti i shvatiti da se nakon genocida događa genocid u Srebrenici.

Ovo je Adisin Facebook post-vapaj povodom četničkog orgijanja u Srebrenici u crkvi, a gdje bi drugo ako ne u crkvi, gdje se leže zločin protiv čovječnosti, a nakon dženaze-namaza i ukopa trideset srebreničkih šehida u Potočarima i nakon svjetskih i domaćih govora o osudi genocida na Bošnjacima u Srebrenici i nakon prijetnje negatorima genocida da će biti sankcionirani.

Čitaj i uči Dobri Bošnjaninu:
„Večeras moja porodica i ja prolazimo agoniju, jednu od težih koje smo doživjeli otkako smo se vratili u Potočare. Naime, moj suprug je večeras priveden od strane policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i, do trenutka objave ovog statusa, ja nemam informacije šta se s njim dešava. Nakon objave jednog od portala u kojem se na najgnusniji način dovodi u kontekst moj suprug, naslućujem da je povod privođenja negodovanje koje smo izrazili povodom jučerašnjeg sramnog koncerta ispred crkve. Moja djeca su uznemirena i zabrinuti smo za svoju sigurnost. Pozivam sve vas koji se kunete u Srebrenicu i Bošnjake, koji imate bilo kakav uticaj u društvu da mi budete pomagači u borbi za istinu i pravdu. Večeras je to moj suprug, sutra može biti bilo ko od vas. Moj suprug je preživjeo logor u Šljivovici u kojem je proveo 8 mjeseci i 10 dana preživjet čemo i ovo ako Allah da.“

Svi ljudi dobre volje od utjecaja i moći u bosanskoj državi moraju odmah i bezuvjetno reagirati na ovaj apel/vapaj sestre Adise.

Napose pozivam Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica, koji se uoči dženaze 10. jula 2023. god. u Potočarima historijski ispričao svijetu za handžar diviziju da poduzme odgovarajuće mjere da se Adisin suprug odmah i bezuvjetno oslobodi od srpske policije.

Allahu Svemogući, kome nas povjeravaš?
Strancu koji ima dušu, ali ništa ne zna o nama?
Ili komšiji koje sve zna, ali nema dušu?
Milostivi Allahu, spasi nas i od jednih i od drugih! Amin!

Postscriptum:
Upravo mi sliže vijest da je Mirsad Omerović, Adisin suprug, pušten iz pritvora, jer nema elemenata za njegovo zadržavanje. Čuj, nem elemenata za njegovo zadržavanje, ali ima strah, kojeg šire negatori genocida za sljedećeg Bošnjaka u Srebrenici, koji se usprotivio ili će se usprotiviti četničko-fašističkom orgijanju pod blagoslovom srpske crkve.
Bošnjaci budite budni!