Kompanija „Yimor“ iz Domaljevca u Vogošći otvara svoj novi
MEGA DISKONT
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 15. Sep 2023. 21:09:28
U vogošćanskoj ulici Obladinska br.3, 28.septembra ove godine, kompanija „Yimor“ d.o.o. iz Domaljevca otvorit će svoj novi „MEGA Diskont“. Ovaj objekat ima oko 1000 kvadratnih metara od kojih skladište zauzima 300 merara. Ovim projektom stvoreni su uslovi za otvaranje do 25 novih radnih mjesta.

- Nakon istraživanja tržišta odlučili smo se da i u Vogošći otvorimo jednu od svojih poslovnica, kaže Nina Oršolić iz firme „Yimor“. Naš maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane, tekstila, igračaka, posuđa i drugih potrepština. U našoj se ponudi nalazi oko 6.000 artikala od preko 600 brendova, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i onih iz inostranstva. Posebno ističemo naše Classy proizvode. Classy je brand čija je osnovna politika proizvesti što je više moguće proizvoda u BiH. Cijeli mliječni program proizveden je u našoj zemlji, a ove godine smo krenuli i u proizvodnju naših Classy supa i dodataka za jelo. Domaćih proizvoda u našim marketima ima svaka od kategorija proizvoda. „Mega Diskont - prvi domaći diskont“ - maloprodajni je lanac kompanije „Yimor“ iz Domaljevca. Imamo 48 poslovnica širom Bosne i Hercegovine. Prvi „MEGA Diskont“ otvoren je u Brčkom, a nakon toga smo se krenuli širiti i po teritoriju Federacije, najviše u Tuzlanskom kantonu. Ovo je naš četvrti objekat koji otvaramo u Kantonu Sarajevo, nakon objekata u Ilijašu, Ilidži i Otoci. U našim marketima kupci mogu pronaći širok izbor artikala, koji će zadovoljiti potrebe po kvaliteti, ali što je najbitnije i po cijeni. Na prvo mjesto stavljamo potrošača, donoseći trajno niske cijene i uštede. Dok mnoga mjesta nude akcije, kod nas su niske cijene redovne.Trudimo zadovoljiti naše kupce, osigurati im najbolji kvalitet s najnižom cijenom.

Inače, „Yimor“ iz Domaljevca privatna je, porodična, kompanija osnovana još 1989. godine. U početku je predstavljala klasičnu lokalnu trgovinu koja služi užem lokalnom stanovništvu, ali od 2015. godine, uz praćenje trendova, rodila se nova ideja koncepta trgovina iz koje je nastao „Mega Diskont“. U vremnu pred nama, planiramo proširiti svoj lanac „Mega Diskonta“ po cijeloj Bosni i Hercegovinu, s naglaskom na Kanton Sarajevo i Srednju Bosnu. Samo u 2021. godini otvorili smo osam novih poslovnica, a osim u Tuzlanskom, one su se uglavnom nalazile u Zeničko-Dobojskom kantonu.