KOMŠIĆ ODGOVORIO AMBASADORICI IZRAELA: LAŽ KOJU STE IZGOVORILI MOŽE REĆI SAMO IZMANIPULISANA LAŽLJIVA BUDALA
Autor: B.net
Objavljeno: 11. Oct 2023. 14:10:45
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je na oštru kritiku izraelske ambasadorice za BiH Galit Peleg u vezi napada Hamasa na Izrael.

“Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto moze reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, također zlonamjerna budala”, rekao je Komšić.

Dodao je da s obzirom na to da vjeruje da ambasadorica spada u ovu drugu kategoriju poslao joj je dodatnu poruku, prenosi Istraga.ba.

“Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom je problem vaše države”, rekao je Komšić.

Kako su objavio portal klix.ba ambasadorica Izraela u Bosni i Hercegovini i Albaniji Galit Peleg negodovala je nakon medijskog nastupa predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića u kojem je komentarisao trenutni sukob u Izraelu i Palestini.

Peleg je reagovala na Komšićev intervju za BHT gdje je kazao kako je "neoprezna i sebična" izjava predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu.

"Vjerujem da u ovom slučaju gospođa Krišto nije izabrala stranu Izraela, ona je izabrala stranu ljudskih bića. U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?", piše u odgovoru Peleg, objavili su mediji.