NLO IZNAD SARAJEVA
Autor: Ekrem Čelebić
Objavljeno: 27. Nov 2023. 19:11:33
Vraćam se prije par dana u Sarajevo s kolegom i tek što prođoh naplatne rampe iznad Sarajeva ugledah NLO na nebu. Svijetli! Blješti! Ma veliko! Nije avion, veće je. Vozimo i mi pa ne mogu skontati jel’ se kreće ili stoji u zraku. Tražim na Klixu, Faktoru da vidim šta je? Šta bliješti? Šta se to dešava a ja pojma nemam? Dok tražim u glavi mi Đuro sa onim svjetlećim, neidentifikivanim objektom plave boje, ustvari bijele, crvene boje povremeno... Našao sam. Na nebu iznad Sarajeva je osvijetljena zastava Republike srpske i nije na nebu nego na Trebeviću koji se svojom visinom i blizinom nadvio iznad Sarajeva pa noću izgleda kao da zastava Rs-a svijetli na nebu.

U Čapljini, odakle sam se vraćao s puta samo jedan Bošnjak radi u općini a komunalno preduzeće ne odvozi smeće samo ispred bošnjačkih kuća.

U Sarajevu smo im dali sve. Oni su i direktori i načelnici i upravnici. Masa jedna svako jutro iz Rs-a dolazi na posao. Pa čovječe za direktora komunalnog preduzeća Rad Sarajevo smo postavili Srpkinju iz Teslića, iz Rs-a. Kažu nam da treba malo relaksirati odnose i dok ti relaksiraš odnose i daš im sve, oni ti se popnu na glavu, ustvari iznad glave, tačnije puno iznad glave, na nebo.