BCIC i IGK, Kanada, saopštenje
JOŠ JEDNA POBJEDA ISTINE O GENOCIDU U SREBRENICI I BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: Emir Ramić
Objavljeno: 28. Dec 2023. 03:12:53
IGK Saopćenje:

Još jedno spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini u Londonu, Kanada.
Još jedna pobjeda istine o genocidu u Srebrenici i Bosni i Hercegovini u Kanadi.

U organizaciji BCIC London i pod pokroviteljstvom Instituta za istraživanje genocida Kanada imamo još jedno spomen obiljezje žrtvama genocida u Srebrenici i Bosni i Hercegovini.

Dobili smo posebnu memorijalnu klupu, još jedno mjesto okupljanja prijatelja istine, pravde i kulture sjećanja u Kanadi. Dobili smo spomen obilježje koje će na najbolji način širiti važnu misiju da internacionaliziramo bosansku kulturu sjećanja na genocid u Srebrenici i Bosni i Hercegovini, prije svega u gradu Londonu, a zatim i u Kanadi i svijetu. Dobili smo mjesto okupljanja kanadskih građana kojih je sve više u prihvatanju i javnom iznošenju sudskih, naučnih i historijskih činjenica o agresiji i genocidu. Dobili smo mjesto zajedničkog okupljanja bosanskohercegovačke mladosti ne samo u Londonu, već u cijeloj Kanadi.Zahvaljujući se svm članovima BCIC London koji su učestvovali u ovoj važnoj misiji borbe za istinu i pravdu, duhovni lider BCIC London i član Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida magistar Avdija Ramić se zahvalio i Institutu za istraživanje genocida Kanada.

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada dr. Emir Ramić zahvalio se magistru Avdiji Ramiću i članovima BCIC London na kontinuiranoj borbii za istinu i pravdu konstatovao.

Spomen obiljezje u Londonu žrtvama najvećeg zločina poslije Holokausta u Evropi, genocida u Srebrenici, ostaje trajno svjedočanstvo da će se pamtiti ovaj zločin u ime istine i pravde bez kojih nema bolje budućnosti čovjeka i civilizacije.

Spomenik na javnom prostoru, u jednom prelijepom londonskom parku podsjeća i opominje na počinjeni genocid. Važno je da, u borbi protiv ideologije genocida, koja je još živa i kojoj svjedočimo u Bosni i Hercegovini i šire radimo ovakve stvari. Imamo obrazovaih ljudi koji se bore na tom putu, a to je ujedno borba i svih nas. Ova ideologija genocida, kako je opasna za Bosnu i Hercegovinu, tako je opasna i za cijeli svijet.

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK}