NIKŠIĆ: ŠEF KABINETA DIREKTORA, STEVO KILIBARDA, BEZ RAZLOGA PRETUKAO RADNIKA MUSTAFU KAJEVIĆA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 09. Feb 2024. 18:02:01
U nikšićkom Vodovodu pretučen stražar, Kajević:
Iskreno ne znam zbog čega me Kilibarda napao

U nikšićkom preduzeću Vodovod i kanalizacija u utorak, 6. februara, došlo je do incidenta, a radnik Mustafa Kajević je pretučen od strane, kako je kazao, zamjenika direktora tog preduzeća, Steva Kilibarde.

Kajević je sa povredama završio u bolnicu, a slučaj je prijavio policiji.Kilibarda nije odgovarao na pozive i poruke novinarke “Vijesti”.

"Iskreno ne znam zbog čega me Kilibarda napao. Sve se dogodilo oko 16 časova, kada je ušao u prostoriju gdje sam se nalazio i nekoliko puta me udario šakom. Završio sam u bolnicu sa teškim povredama – oko mi je zatvoreno, slabije sam čuo nakon udaraca, a i vilica mi je povrijeđena, srećom nije slomljena“, kazao je Kajević "Vijestima".

U Vodovodu je zaposlen 40 godina i trenutno radi kao stražar.

PODRŠKA: PREDSTAVNICI DŽEMATA HADŽI ISMAILOVE DŽAMIJE U NIKŠIĆU POSJETILI SU PRETUČENOG MUSTAFU KAJEVIĆA

U četvrtak, 08.02.2024. godine, predstavnici “Hadži Ismailove džamije“ u Nikšiću obišli su povrijeđenog Mustafu Kajevića, želeći da pruže podršku i da ga ohrabre, da se stvari do kraja iznesu na vidjelo. Upoznali su se sa detaljima koji su se desili toga dana kada je pretučen Kajević bez ikakvog razloga. Udarce koje je pretrpio Kajević vidno su narušile kako fizičko tako i psihičko zdravlje. Bićemo uz porodicu Kajević i pružit ćemo svaki vid podrske kako se ovako uzasne stvari ne bi desavale u budućnosti, poručili su iz “Hadži Ismailove džamije“.

Ranije je reagovao Damir Hodžić, imam hadži Ismailove džamije u Nikšiću:
- Očekujemo hitnu reakciju nadležnih organa, kao i lokalnih vlasti. Uvjeravam sve da ćemo kao zajednica stati uz pretučenog Kajevića kao i uz svakog pojedinca naše zajednice.
Neka ovaj slučaj u svima nama probudi hrabrost da se borimo za normalan i dostojanstven život u našem gradu. Nikome ne želimo nanijeti štetu, samim tim ćemo se boriti da ni drugi nama ne naštete u budućnosti.
To što smo malobrojna zajednica u Nikšiću ne smije nikome dati za pravo da nas tuče i maltretira!
Brz oporavak povrijedjenom, a porodici strpljenje, naglasio je u reagiranju imam Hodžić.


„Nas dvojica smo zajedno 36 godina toliko popili i pojeli zajedno, da ovo ne bi uradio ni krvniku, a ne meni. Zvao je da se izvini, ali ne prihvatam izvinjenje“, istakao je šezdesetčetvorogodišnji Kajević.

Iz Uprave policije (UP) su kazali da su 6. februara u 17:15 časova obaviješteni od strane zaposlenog u Hitnoj službi Medicinskog centra u Nikšiću da se u njihovim prostorijama nalazi lice koje ima povrede zadobijene nasilnim putem.

"Strašno je da se nešto takvo dešava i zaista sam bio neprijatno iznenađen kada sam saznao za incident. Slučaj ćemo ispitati do kraja i shodno zakonu sprovesti adekvatne disciplinske radnje”, kazao je "Vijestima", kratko direktor Vodovoda, Željko Cicmil.

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić je 6. februara u 17.15 časova obaviještena od strane zaposlenog u Hitnoj službi Medicinskog centra u Nikšiću da se u njihovim prostorijama nalazi lice koje ima povrede zadobijene nasilnim putem.

"Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u odnosu na ovu prijavu, te u službene prostorije pozvala lice S.K. (55) i od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik", kazali su.

Iz UP-a su naglasili da je o događaju upoznat državni tužioc u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji će, kako su naveli, pravno kvalifikovati događaj nakon uvida u spise predmeta i dodatno prikupljenih obavještenja, objavio je podgorički dnevnik Vijeti.me.