MAJKE I UDRUŽENJA ŽRTAVA GENOCIDA PORUČILI: SRAM VAS BILO, I VAS I ONE KOJI VAM DODJELJUJU ZAŠTITU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 13. Feb 2024. 18:02:41
Udruženje žrtava i svjedoka genocida, Udruženje Pokret „Majke enklave Srebrenica i Žepa“, Udruženje „Žena Podrinja“, Udruženje Majke Srebrenice i Udruženje Žene Srebrenice, oglasili su se zajedničkim saoćenjem nakon što je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić obznanio da je dodijelio policijsku zaštitu šefici kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta Bosne i Hercegovine, Sanji Vulić. Zastupnica u državnom Parlamentu Sanja Vulić, 5. februara t.g. pred Sudom Bosne i Hercegovine psovala je, prijetila i pjenila dok je njen šef bio pred sudijama. Vulićka je uličarskim manirima zapjenila iz punih usta "Sljedeći put ćemo ovdje dovesti 5.000 ljudi pa je*em li vam mamu"... nakon takvog prostačkog i primitivnog istupa, brat joj po zlu, Nenad Nešić, dodjeljuje zaštitu, što je van pameti. U saopćenju udruženja žrtava genocida piše:

- Skoro svaki političar, bio ministar ili poslanik, pored mnogih privilegija koje uživaju u najsiromašnijoj državi Evrope, izgovori neku besmislicu kako bi izdejstvovao još jednu privilegiju. Policijska zaštita postala je neophodnost za svakog političara u Bosni i Hercegovini, a nijedan od njih nikada nije bio napadnut niti je kad izvršen atentat još od vremena Gavrila Principa.

S druge strane, povratnici su svakodnevno izloženi napadima, ubistvima, premlaćivanjima, upravo zbog izjava političara. Za njih nema zaštite, oni su kao glineni golubovi izloženi brutalnosti političara poput Sanje Vulić, Nenada Nešića, Milorada Dodika, Sanje Vlaisavljević i mnogih drugih kojima je ova država mrzak teritorij, ali privilegije nisu.

Sram vas bilo, i vas i one koji vam dodjeljuju zaštitu, umjesto da se brinu o životima običnih ljudi, istaknuto je u saopćenju.