Majke Srebrenice i udruženja žrtava genocida pozivali su Visokog predstavnika da zbog anidejtonskog djelovanja smijeni Nešića
NEŠIĆ SLIJEDI ĆOSIĆEV NARATIV, IDEOLOGA SRPSKE LAŽI I UZROK SRPSKIH GENOCIDA I ETNIČKIH ČIŠĆENJA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 02. Mar 2024. 13:03:52
Udruženje Žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret “Majke enclave Srebrenica i Žepa” uputile su oštre osude na izjavu Ministra sigurnosti BiH, koji je izjavio da je 1. mart povod za rat. Pozivali su Visokog predstavnika za BiH, “da zbog dosadašnjeg anidejtonskog djelovanja, smjeni ministra nesigurnosti, Nenada Nešića”. Saopćenje objavljujemo u nastavku:

- Nakon izjave ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića kako je: ”1. mart povod za rat, a ne dan nezavisnosti”.

Očito da “naš” ministar sigurnosti slijedi Ćosićev narativ, ideologa srpske laži i uzrok srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. stoljeća, definirao je laž.

Pa je tako kazao:

“Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode, laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno”

Dakle, ministre,
Pravosnažno međunarodno utvrđene činjenice kažu da je 1991. godine u Beogradu napravljen zločinački poduhvat od strane Slobodana Miloševića i srbijanskih dužnosnika, a u kojem su učestvovali i zločinci Karadžić, Krajišnik i dr., i napravljen je plan napada na Republiku Bosnu i Hercegovinu. Tako da je 9. januar 1992. godine ozvaničio već ranije pripremljeno zlo u Beogradu na ovim prostorima.

Pored toga, ministre, brojne grobnice širom manjeg entiteta Rs to govore, logori, porušene džamije u Banja Luci i širom entiteta i na kraju genocid.

Sve je to ministre presuđeno od sudova UN i drugih međunarodnih sudova.

Da imate imalo stida i srama, ne prema narodu nad kojim je počinjen genocid, već prema narodu kojem pripadate, sramili bi ste se kakvu im zaostavštinu ostavljate i kakve će posljedice imati zbog vaše bahatosti.

Vi ste u stvari ministar nesigurnosti, jer se ne bavite poslom za koji vas plaćamo.

Od kada ste vi ministar nikada sigurnosno stanje nije bilo gore.

Na sve strane imamo ubistva, napade na povratnike, a Vi kao ministar se bavite stvarima koje nisu u vašoj nadležnosti.

Radite za druge, a ne za građane ove države .

Bili su i gori od vas, pa nisu uspjeli. Nećete ni vi.

Pozivamo Visokog predstavnika za BiH, da zbog dosadašnjeg anidejtonskog djelovanja, smjeni ministra nesigurnosti, gospodina Nenada Nešića.

Živjela Bosna i Hercegovina, a ministar nesigurnosti neka se žali Aleksandru Vučiću, sa kojim se slika u vrijeme izbora u Srbiji, piše u saopćenju!