AMELA SKENDEROVIĆ IMA IZGLEDNE ŠANSE DA NA IZBORIMA 9. JUNA OSVOJI POSLANIČKO MJESTO U EVROPSKOM PARLAMENTU 9. JUNA
Autor: Ernad Rafetov Agović
Objavljeno: 07. Mar 2024. 16:03:30
Sa nadolazećim izborima za Evropski parlament, jedno od značajnih imena na listi Demokratske Partije je Amela Skenderović, koja potiče iz Sandžaka - Crna Gora. Iako Crna Gora još uvijek nije pristupila Evropskoj Uniji, postoji izgledna mogućnost da će imati 'svog' predstavnika u Evropskom parlamentu.

Amela Skenderović je nosilac liste Demokratske Partije na predstojećim izborima za Evropski parlament. Pored toga što je profesorica engleskog jezika, Amela je već imala zapažene rezultate na lokalnim i parlamentarnim izborima u Luksemburgu.

Na listi Demokratske Partije nalaze se i trenutni europoslanik Charles Goerens, kao i Gusty Graas, Jana Degrott, Nancy Braun i Christos Floros. Ovo raznovrsno i iskusno osoblje pokriva širok spektar tema i vještina.

S obzirom na stabilnost glasačkog tijela Demokratske Partije, postoji velika mogućnost da će Amela Skenderović i Charles Goerens zauzeti svoja mjesta u Evropskom parlamentu. Ovo bi moglo donijeti značajne promjene i doprinijeti jačanju veza između Crne Gore i Evropske unije.

na slici s'lijeva na desno: Gusty Graas, Jana Degrott, Charles Goerens, Amela Skenderović, Nancy Braun, Christos Floros