NESPAŠAVANJE HERCEGOVINE, LIČI NA VELEIZDAJU "TROJKE"
Autor: Nada Starijaš Al Issa
Objavljeno: 21. Mar 2024. 13:03:47
Zašto se trenutno vladajući bošnjački političari prave da ne čuju vapaj S. Oručevića iz Mostara:
"SPASITE HERCEGOVINU, DA NE IZGUBITE DRŽAVU."(int. "Preporodu" 1.3.'24.)

U Mostaru je, osim govora oružja, sve isto kao u vrijeme UZP-ovskog stvaranja tzv. Herceg Bosne.

Sve Hrvatsko, HAZU, "Matica Hrvatska," "Hrvatsko narodno kazalište" (HNK), zašto ne "Bh. kazalište?!."

Zato što se bh. Hrvati još nadaju H.B?

Zato je sve hrvatsko, a što je bošnjačko? Ništa (osim I.Z.), jer se još nije odustalo od "trećeg entiteta" - H.B.

Zato se Mostarci, vapi Oručević, i nakon agresije i zločina HVO-a nad Bošnjacima, "i nakon 32 godine, bude s istim strahovima."

Ali sarajevska "trojka" zbog trulih i po BiH opasnih kompromisa s Čovićem i HDZ-om, kao da ne čuje vapaj, da se Bošnjaci pokušavaju pretvoriti u "muslimansko pleme," za koje nema mjesta u zamišljenim "čistim," hrvatskim prostorima.


Najbolje to pokazuje baš nastavak izgradnje HNK, za koji I.Z. ispravno zaključuje da to nije "izgranje HNK, već izgradnja Herceg Bosne." Kazalište u kojem neće biti mjesta za "ostale," a znamo tko su "ostali."

U tim opasnim rabotama, Čoviću i HDZ-u, trulim kompromisima pomažu upravo trenutni vladajući bošnjački političari na vlasti, koji izgleda, nemaju nikakvu viziju opstanka BiH kao države.

Prave se gluhi da ne čuju S.Oručevića, koji im nudi "viziju," takoreći recept za spašavanje BiH, tako da počnu baš od "vizije" Mostara i Hercegovine i cijelog kantona, s jakim, s pravom dramatičnim upozorenjem "SPASITE HERCEGOVINU, DA NE IZGUBITE DRŽAVU!"

Ali, trenutni vladajući bošnjački političari se valja ne usude "spašavati Hercegovinu, da ne izgube državu," zbog "trulih kompromisa," s Čovićem, zbog kojih žmire na opasnost što se ulaže samo u "hrvatski Mostar." Kao da ne vide ni dominaciju HDZ-a što je, strahuje Oručević, i ne samo on, već svi kojima je do države, "učvršćenje H.B. i podjele države, ali "trojka" valjda ima čepiće u ušima.

Iz svega, Oručević zaključuje, jedino pravilno, da se "napušta politika r. Predsjednika A. Izetbegovića, koji je također bio često prisiljen na kompromise, ali je to pametno radio, uvijek nastojao dobiti i neki kompromis u korist Bošnjaka. Tko se odriče politike Predsjednika Izetbegovića, odriče i njega samoga, a time i truda za spas Bosne.

Predsjednik Izetbegović jako je cijenio S. Oručevića, imao puno povjerenje u njega.

Sjećam se, kada me Oručević bio pozvao da u Bruxellesu, pratim pregovore o Mostaru, zove me predsjednik i kaže: "Sve što ti Safa kaže, napiši, prenesi od riječi, Safa zna što govori."

Znao je "Safa" i onda, kao što zna i sada, kada kaže "Spasite Hercegovinu, da ne izgubite državu." Ali, aktualni bošnjački, političari u Sarajevu, koje se teško može nazvati liderima, prave se gluhi na vapaje iz Mostara. Na svoju sramotu, i, što je još gore, na nesagledive posljedice za državu BiH.

Preuzeto sa FB profila Nade Starijaš Al Issa: