VELIKOSRPSKI POLITIČARI U CRNOJ GORI I NEGATORI GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA UBIJEĐUJU PREMIJERA SPAJIĆA DA NE GLASA ZA REZOLUCIJU O SREBRENICI
Autor: Hayat
Objavljeno: 12. May 2024. 17:05:15
Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da se vrši pritisak na premijera Milojka Spajića i Vladu Crne Gore da odustanu od najavljene odluke da u Ujedinjenim nacijama podrže Rezoluciju o Srebrenici.

“Mi ovih dana vršimo pritisak na premijera Spajića i na Vladu Crne Gore da odustanu od najavljene odluke da u Ujedinjenim nacijama podrže Rezoluciju koja je uperena protiv srpskog naroda, protiv Republike Srpske i Srbije”, rekao je Mandić.

Dodao je i da će “nastaviti to da radimo”.

“I nismo mi vezani za bilo kakve fotelje, iako se vode različite prljave kampanje i od onih za koje najmanje se to moglo očekivati. Ali bi željeli da imamo razumijevanje vaše, razumijevanja ovih nevinih duša koje se nalaze iza nas. Da znaju da nećemo dozvoliti da je to crvena linija da se vrati onaj koji nas je diskriminisao koji je uništavao srpstvo u Crnoj Gori da se opet vrati na vlast. Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom, zajedno sa našom braćom, ujedinjeni kao srpski političari, kao srpski narod da zaustavimo ovog premijera u jednoj lošoj i opasnoj namjeri, ali samo nećemo dozvoliti da onaj koji nas je tlačio i ponižavao, koji je želio da ne živimo u Crnoj Gori da preuzme tu državu”, kazao je Mandić, prenosi RTRS.Foto: Parlament CG

On je kazao da je Donja Gradina dugo godina skrivana od javnosti ali da je danas “postala mjesto gdje se okupljamo”.

Mandić položio vijenac na grobnom polju Topole u Spomen-području Donja Gradina gdje je danas odata počast žrtvama koncentracionog logora Јasenovac.

"Može biti da vi ne znate Andriju. Ako ga pitate - Andrija, gdje si bio ‘91. - s ponosom će vam odgovoriti. Na Osojniku, eto ga na slici zajedno s bivšim premijerom Zdravkom Krivokapićem. S njegove tačke gledišta, Andrija je branitelj Jugoslavije koji je dao sve od sebe da oslobodi Dubrovnik. Od "ustaša", frižidera, televizora u boji i druge bijele tehnike. Andrija Mandić je ubojica, pljačkaš i palikuća... a sada je predsjednik Skupštine Crne Gore. U demokratskim državama, šef parlamenta treća je najviša dužnost u državi.
I da zaključimo, naš komšija Andrija Mandić je i službeno prvi četnički vojvoda na visokoj dužnosti u članici NATO saveza."