Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

MEJRA ĐOGAZ NAKON PRESUDE MLADIĆU: PRESUDA OČEKIVANA, PUNA JE SREBRENICA MLADIĆA KOJI HODAJU SLOBODNO
Autor: Anadolu Agency (AA)
Objavljeno: 08. June 2021. 17:06:51


Mejra Đogaz, kojoj su u genocidu ubijena tri sina i suprug, nakon pravosnažne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske RS-a, kojom mu je potvrđena kazna doživotnog zatvora, kazala je kako je ovakvu presudu i očekivala, javlja Anadolu Agency (AA).

"Njemu je lijepo i u zatvoru. Vidiš ti ovih bijelih nišana. Njemu je lijepo, stvarno mu je lijepo. Njega gotive, a naše djece nema. Mene su ostavili samu da živim ko u pustinji, da patim i patim, kako ću umrijeti. Njega će i u zatvoru gledati. Puna je Srebrenica Mladića koji hodaju slobodno", kazala je Đogaz.

Žalbeno vijeće pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove (MMKS) u Den Hagu potvrdilo je danas prvostepenu presudu protiv Ratka Mladića kojom je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog genocida u Srebrenici, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Majka Nura Mustafić nakon presude Mladiću: Odnio mi je potomstvo, nije vrijedan naše djece


Majka Nura Mustafić kojoj su u genocidu u Srebrenici ubijena tri sina i muž nakon pravosnažne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću kojom mu je potvrđena kazna doživotnog zatvora je izjavila kako taj zločinac nije vrijedan ubijene djece, javlja Anadolu Agency (AA).

"On nije vrijedan naše djece, naše braće naših najmilijih, samo neka se zna da je počinjen genocid. Jedan čovjek vidite šta je uzrokovao. Cijela Bosna bijeli su nišani", kazala je Mustafić i dodala:

"On je ubio meni tri sina i muža, ubio mi je unučad znači potomstvo, ja nemam ništa. Ima pravde kod dragog Allaha".Ostali prilozi:
» OTVOREN PUT PODGORICA – GUSINJE PREKO ALBANIJE
Anadolu Agency (AA) | 04. August 2021 07:07
» SCHMIDT GRAĐANIMA OBEĆAO POMOĆ ZA BOLJU BUDUĆNOST
Anadolu Agency (AA) | 03. August 2021 07:47
» IGK: SVI SMO MI ĆAMIL!
Bošnjaci.Net | 31. July 2021 13:50
Ostali prilozi istog autora: