Kulturna manifestacija povodom 15 godina postojanja i rada KUD ’Bosna’ - Čikago
BOSNO, U SRCU TE NOSIMO
Objavljeno: 07. Jun 2010. 00:06:21


Generalni konzul BiH u Chicagu Eldin Kajević i koregraf Mirzet Džubur


Tog popodnevnog dana u prelijepom ambijentu hotela Holiday In u svečanoj dvorani ispunjenoj do poslijednjeg mjesta, članovi KUD ”Bosna” sa njihovim koreografom i gostima učesnicima u ovoj manifestaciji proveli su prelijepe trenutke prezentirajući kulturnu baštinu i tradiciju Bosne i Hercegovine. Voditeljica programa Fahiru Hasanović svojom pojavom i ugodnim glasom odradila je svoj dio na veoma profesionalnom nivou. Spomenut ćemo da Fahira pripada prvoj generaciji KUD ”Bosna”.U veoma bogatom sadržaju programa smjenjivali su se učesnici izvođaci folklornog plesa, dramske i recitatorske sekcije, hor Ilahija i kasida, solisti izvođači naše sevdalinke uz podršku vrsnih muzičara iz čikaške zajednice. Bio je to pravi praznik za oči i dušu koje su nam pružila djeca sa svojim učiteljima koji su svojim volonterskim radom pokazali kako se sa ljubavlju i voljom mogu postići zavidni uspjesi na program očuvanja tradicije i kulture, i prenijeti na mlađu generaciju.
U bosanskim tradicionalnim kostimima lijepih i skladnih boja bilo je obučeni četrdeset aktivnih članova KUD ”Bosne” i tako na najljepši način zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih sekcija obilježili 15-to godišnjicu postojanja i aktivnog rada Kulturno-umjetnickog društva «Bosna» iz Čikaga.

Članovi KUD ”Bosna”se zahvaljuju svim prisutnim gostima, svojim roditeljima na njihovoj podrsci, sponzorima, donatorima i svim onima koji su na bilo koji način podržali rad ovog društva.

Ova manifestacija ne bi bila kompletna da to nije popraćena od naših mnogih medija, jer sto nije zabilježeno kao da se nije ni desilo. Ovom prilikom im se zahvaljujemo i nadamo se i dalje uspjesnoj i obostranoj korisnoj suradnji.
Na kraju kao vjerodostojan dokaz našeg pisanja vam prilažemo fotografije sa manifestacije koja se dogodila 18. aprila 2010 godine u Čikagu.

Mirzet Džubur
Chicago,05.25.2010