Ljudima dobre volje
APEL ZA POMOĆ RANJENOM EDINU ISLAMOVIĆU
Autor: B.net
Objavljeno: 02. Jan 2011. 12:01:05
Podržite akciju Bošnjačkog savjeta Kosova (BSK) na prikupljanju materijalne pomoći za Edina Islamovića,
šaljući sredstva na:


Primalac BSK
1120194172000176
ProCredit Bank Kosovo Prizren
Swift Code MBKORS22 (oni koji šalju iz dijspore)


S napomenom:
za pomoć Edinu Islamoviću i porodici rahm. Šefka Salkovića

Kontakt:
Sahit Kandić
tel. +377 44 150 956 & [email protected]
ul. Milazim Shala br. 7,
30 000 Peć / Republika Kosovo


Podrška Ćerima Bajramija, potpredsjednik Konsultativnog vijeća zajednica Kosova, odnosno njegov član ispred bošnjačkog naroda

Neka je rahmet duši šehidu Šefku Salkoviću, ubijenom u monstruoznom oružanom napadu na putu niže njihovog ponosnog bošnjačkog sela Rvatske na krajnjem sjeveru Kosova. Tom prilikom je i njegov kolega Edin Islamović teško ranjen. Islamović je trenutno, kao što je već javljeno, na liječenju u KBC u Prištini od mnogobrojnih rana.

Uzimam sebi za pravo, u ime muslimanske i bošnjačke solidarnosti, da sve dobre Bošnjane i ostale humane ljude, koji su u mogućnosti - da što prije materijalno pomognu oporavak i smještaj Edina Islamovića, ali i porodicu rahmetli Šefka Salkovića.


Ćerim Bajrami i Sahit Kandić u posjeti ranjenom Edinu Islamoviću (u kolicima)
Ovim postupkom, najprije ćemo mi Bošnjaci pokazati da se ne mirimo sa ulogom žrtve koja nam se i dalje nameće, jer je Šefko pao samo zato što je volio Bošnjake i bio njihov nesebični aktivista, uz pomoć svog jarana Islamovića i drugih ljudi iz Rvatske.

Ovo je, inša-Allah, posljednja žrtva kosovske nezavisnosti, jer, uistinu, njih dvojica su napadnuti samo zato što su bili aktivisti i kosovske države u njenom sjevernom dijelu!

Krajnje je vrijeme da pokažemo ponos i podignemo svoj glas, i da ne dozvolimo da Bošnjaci Kosova (i šire !) budu "glineni golubovi" kad se nekom prohtje da naplaćuje svoje politikantske račune preko leđa bošnjačkih ljudi.

Svima onima koji se budu odazvali na pružanje pomoći, neka dragi Bog vrati višestruko!
Meni preostaje da pružim garancije (uz sve Sahita Kandića i ostale iz predsjedništva Bošnjačkog savjeta Kosova) da će sva uplaćena sredstva biti predata onima kojima su namijenjena!

Esselamu alejkum,

Ćerim Bajrami,
potpredsjednik Konsultativnog vijeća zajednica Kosova,
odnosno njegov član ispred bošnjačkog naroda