Izvještaj Bošnjaci.Net i reakcija poslanika PzP-a Koče Pavlovića povodom suđenja Ibrahimu Čikiću u Bijelom Polju
VESNA MEDENICA SVOJIM SUDIJAMA IZDALA NAREĐENJE DA IBRAHIM ČIKIĆ MORA BITI OSUĐEN
Autor: Tim Bošnjaci.Net
Objavljeno: 13. Apr 2011. 12:04:52

Pod prijetnjom viiše od 20 godina: Čikić


CRNOGORSKI REŽIM I PRAVOSUDNI ORGANI PRIPREMAJU ODSTRJEL ČIKIĆA

Danas, 13. aprila u Osnovnom Sudu u Bijelom Polju pred Vijećem kojim je predsjedavao Rahmo Banda, nastavljeno je suđenje Ibrahimu Čikiću, autoru dokumentarne knjige “GDJE SUNCE NE GRIJE”.

Ilegalan i protivzakonit farsični krivični postupak sudija Rahmo Banda stvara povoljnu klimu za odstrjel Čikića, žrtve crnogorskog policijskog režima 1994. godine. To se i danas na suđenju jasno moglo vidjeti tokom postupka kada su se pojavili Čikićevi pravni i legitimni predstavnici iz Advokatske kancelarije Prelević iz Podgorice.

Sudija Banda nikako da prihvati činjenicu da je nakon svih zlostavljanja po crnogorskim logorima i kazamatima Ibrahim živ, i da je svakog trenutka dostupan pravosudnim organima. Najzad Čikić je danas u zgradi Suda u Bijelom Polju potpisao punomoć svojim pravnim zastupnicima, dok je Banda pokušavao negirati pečat Suda na punomoćju Čikićevih branilaci, želeći da nastavi ročište u Čikićevom odsustvu kako bi mu izrekao drakonsku kaznu koja je naređena iz vrha političkog vrha. Na uporno insistiranje Čikićevog branioca da se “Čikić nalazi u Bijelom Polju i da je svakog trenutka dostupan, te da se mora obustaviti pravno nasilje nad žrtvom i mu se dozvoli normalno Ustavno pravo na odbranu i vlastiti izbor advokata, što ga je natjeralo da na jedvite jade odloži suđenje za 6.maj t.g. Ali i dalje protiv zakonito zadržavajući pravnog zastupnika po službenoj osnovi.

Jasno je da država Crna Gora i njene vlasti putem ovakvog postupka želi stvoriti klimu za likvidaciju Ibrahima Čikića. Ono što nisu učinili 1994. To planiraju uraditi dvadeset godina kasnije. Način vođenja postupka navodi nas na razmišljanje da je pitanje dana kada će neki “radikalni element” izvršiti ubistvo Čikića, za koje će biti direktno odgovorne zakonodavne i izvršne vlasti Crne Gore. Jer je više negó očito da i dalje proganjaju svoju žrtvu. Zar nije tragično da pred vratima EU država Crna Gora sudi Čikiću za navodno počinjenu klevetu, a pri tom zvanično odasilje poruku EU da je radi europskih integracija isto dekriminilizirano.

Da li je tekući popis stanovništva u Crnoj Gori i nelegalno suđenje Ibrahimu Čikiću završni i posljednji udarac režima Bošnjacima, uskoro će se i to pokazati. U svakom slučaju i Ibrahim, i svi Ibrahimi - Bošnjaci u Crnoj Gore su u istrebljivačkoj opasnosti od strane vladajuće hunte.

Crnogorski terorizam državnih organa traje od ranih 90-tih prošlog vijeka i traje nesmanjenom žestinom već više od dvadeset godina, posebno nad žrtvama zločina, hapšenja, otmica, deportacija... Kako 90-tih tako i ovog puta putem pravosudnih organa, ali nažalost balijskih poslušnika.

Pavlović: Medenici i njenim sudijama potrebno da Ibrahim bude odsutan
Vesna Mednica je svojim sudijama izdala naređenje da Ibrahim Čikić mora biti osuđen, zato što je navodno oklevetao svoje tamničare – i tu prestaju da važe svi crnogorski zakoni!

BJELOPOLJSKI SUD TRAŽI ČIKIĆA A MOLI BOGA DA GA NE NAĐE: Bjelopoljski sud nastavlja da Čikića navodno traži, da ga navodno ne nalazi, i da mu zbog toga sudi u odsustvu - iako se Ibrahim Čikić svo to vrijeme nalazi u Bijelom Polju. I ne samo da je svo vrijeme prisutan, a ne odsutan, već on dolazi u Osnovni sud, potpisuje punomoćje za advokata iz kancelarije “Prelević”, i tako jasno daje na znanje državnim organima i Sudu da je prisutan na teritoriji Bijelog Polja i Crne Gore!

MEDENICI I SUDIJAMA JE POTREBNO DA IBRAHIM BUDE ODSUTAN: Ali Vesni Medenici i njenim sudijama je potrebno da Ibrahim bude odsutan, pa mu, uprkos svemu, i dalje dodjeljuju službenog advokata, pokušavaju da ignorišu pravnu pomoć advokatske kancelarije “Prelević”, i nastavljaju da Ibrahimu sude u odsustvu.


U CG se sa prošlošću suočavaju samo pred sudovima svoje odane Vesne Medenice


NAJBOLJA DRUGARICA VLADAJUĆE FAMILIJE: Pravosuđe na čijem je čelu Vesna Medenica, najbolja drugarica vladajuće familije, jednom će se izučavati na crnogorskim i drugim univerzitetima. I to kao primjer korumpiranog i od vlasti kontrolisanog sudstva, naravno!

Sudanija Ibrahima Čikića, 100% invalida, je još jedan dokaz da je stvarna strategija ovog režima – antilustracija! Ovaj režim se suočava sa prošlošću samo ako u tom suočajanju može da svoju prošlost promijeni. On se suočava sa svjedocima svoje mračne prošlosti samo ako može da te neugodne svjedoke proglasi za zločince, kriminalce i klevetnike. Zato se ovaj režim i njegovi poslušni vojnici iz 90-ih, sa prošlošću suočavaju samo pred sudovima svoje odane Vesne Medenice.

CRNOGORSKO TUŽILAŠTVO I SUDSTVO NA STRANU PROGONITELJA: Demokratska Crna Gora će biti spremna za učlanjenje u EU onog trena kada naše tužilaštvo bude sposobno da Čikićeve tužioce, sudije i tamničare izvede pred lice pravde. Ibrahim Čikić i njegova pravna rehabilitacija, predstavljaju ključne kriterijume na našem putu ka Evropi. A dogod crnogorsko tužilaštvo i sudstvo bude na strani njegovih progonitelja i tamničara, Crnu Goru će od Evrope dijeliti čitava jedna planina sramne režimske prošlosti, kaže u reakciji Koča PAVLOVIĆ, poslanik PzP.