Sastanak novoizabranog Odbora Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku
HADŽI AGO KOLENOVIĆ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA ZAJEDNICE
Autor: B.net
Objavljeno: 07. Jun 2013. 16:06:20

Ugledni biznismen na čelu Islamske zajednice Plav-Gusinje: hadži Ago Kolenović
U srijedu veče (5.juni) u Ali-pašinoj džamiji u Astoriji (New York) održan je prvi sastanak novoizabranih članova Odbora Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku. Sastanku su prisustvovali svi članovi odbora: Ago Kolenović, Smajle Srdanović, Izet Dervišević, Rasim Toskić, Ismet Pjetrović, Medžid Čekić, Kemal Hot, Medo Redžematović, dr. Mersim Ziljkić, Izet Šabović i sekretar Kemal Bektešević.

Povod sastanka je bio izbor novog rukovodstva, kao i dogovori oko budućeg rada i djelovanja.
Za predsjednika Odbora Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje u New Yorku jednoglasno je izabran hadži Ago Kolenović, za potpredsjednika dr. Mersim Ziljkić, dok je hadži Smajle Srdanović zadužen za kontakt sa javnošću, pozicija sekretara odbora povjerana je Ismetu Pjetroviću, a mutevelije Kemalu Hotu, dok je uz dogogodišnjeg blagajnika Hasu Deljanina za pomoćnika imenovan Izet Dervišević.

Odbor je također imenovao pet članova koji će preuzeti odgovornost, da uz prošireni odbor, rade na završetak radova na Bošnjačkom centru na Richmond Hillu. U Građevinskom odbor usu imenovani: h. Smajle Srdanović, Izet Šabović, Izet Dervišević, Rasim Toskić i h. Ago Kolenović.

Članovi odbora na ovom sastanku također usvojili su odluku vezano za aktivnosti za nastupajući Ramazan i šerif, odnosno za dovođenje imama u Astoriju i Monticello-u.

Na sastanku je bilo govora o daljem radu sekretara IZ&KCPG. Raspravljalo se i o održavanju higijene džamije i ostalih prostorija, odnosno o daljem radu zadužene osobe. Odbornici su govorili o članstvu Zajednice, o čemu će na jednom od narednih sastanaka biti više riječi.

Sve donešene odluke na ovom sastanku su jednoglasno usvojene, piše u saopćenju Odbora Islamske zajednice & Kulturnog centra Plav-Gusinje - New York.

Novoizabrani članovi odbora, stoje s lijeva: Ismet Pjetrović, Ago Kolenović, Esad Rastoder (član Radnog predsjeništva), Smajle Srdanović, dr. Mersim Ziljkić, Izet Šabović, Kemal Bektešević (sekretar) i Muharem Purišić (predsjedavajući Skupštine); čuče s lijeva: Izet Dervišević, Rasim Toskić, Medo Redžematović, Kemal Hot i Medžid Čekić