BOŠNJACI SU ČUVARI BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 27. Sep 2013. 03:09:45
Sinoć, u sali sarajevske općine Stari Grad, održana je javna tribina u organizaciji BPS-Sefer Halilović o predstojećem popisu stanovništva u našoj državi. Velikom broju zainteresovanih građana obratili su se gost BPS-a i predsjednik pokreta "Bitno je biti Bošnjak" - g.Sejfudin Tokić, članovi i funkcioneri BPS-a, historičari prof.dr. Smajo Halilović i prof.dr.Adnan Velagić te predsjednik BPS-a g.Sefer Halilović koji su, prisutnim građanima govorili o važnosti popisa i njegovim implikacijama na našu državu.

Nakon uvodnog izlaganja g.Tokića koji je prisutne građane pozvao da se izjasne kao ono što zaista i jesu - Bošnjaci, riječ su uzeli historičari profesor Smajo Halilović i profesor Adnan Velagić koji su građanima Sarajeva dali korisne informacije o historijatu bošnjaštva u BiH.

Skupu se, na kraju, obratio predsjednik BPS-a Sefer Halilović koji je građanima Sarajeva poručio da su Bošnjaci čuvari Bosne i Hercegovine i kao takvi, bez obzira na to ko je za šta formalno odgovoran u BiH, odgovorni za očuvanje naše države te je poručio da što više bude Bošnjaka na predstojećem popisu stanovništva to će sve više biti Bosne i Hercegovine jer Bošnjaci na popisu imaju šansu da, ako se popišu kao Bošnjaci kojih prema procjenama ima između 51% i 55% u BiH, dobiju državu u kojoj će se, pri realizaciji rezultata popisa, voditi glavnu riječ., stoji saopćenja Sektora za komunikacije BPS-a.