Umjesto puške - olovka!
KAKO ĆEMO ONOLIKIM ŠEHIDIMA NA OČI
Autor: Muhamed Mahmutović
Objavljeno: 28. Sep 2013. 14:09:34
Muhamed MAHMUTOVIĆ: U Višegradu je prema popisu iz 1991. trebalo biti 78 popisivača bošnjačke nacionalnosti, a njih je samo 11 uspjelo dobiti posao popisivača. Slično je u i Trebinju, Čapljini i da ne nabrajam. Postavlja se pitanje, može li uopće taj popis biti regularan, jer nije ispoštovan zakon o nacionalnom balansu popisivača? Ili još važnije: zar će zaista dozvoliti toliki Bošnjaci na birou da ih plaše babarogama i prepustiti drugima da njihovu domovinu sada osvoje olovkom, kad već puškom nisu uspjeli?!
POPISIVAČIMA: U sjeni svih priča oko popisa nalazi se armija ljudi od kojih mnogo šta zavisi, a rijetko im se ko obraća - popisivači!

Kad govorimo o popisivačima bošnjačke nacionalnosti, većina ih je na birou za zapošljavanje i primarni motiv im je bio zarada tri bijedne marke po obrascu. Velika većina njih je sa višom ili čak visokom stručnom spremom, ali u tako teškoj situaciji su sretni da zarade bilo šta.

Pričalo se u početku da je ogromno zanimanje, a kako i nebi bilo pored 450 000 nezaposlenih, ali se sad uglavnom čuju informacije da uglavnom Bošnjaci odustaju i da na njihova mjesta dovode Srbe ili neke druge koji se za tu jedinstvenu priliku izjasne kao Bošnjaci. Razlog odustajanja su neviđeno perfidne metode zastrašivanja kaznama i drugim sankcijama "zbog netačnih odgovora" i drugih izmišljotina na koje ne bi nasjela ni mala djeca, ne kažem ti momci i djevojke sa završenim fakultetima, ali su izgleda godine nesigurnosti i borbe za goli život na njih ostavile traga, pa ih, eto, neko može ubjediti da će on biti kažnjen, ako neko bude "pogrešno odgovarao":

Čudi me da se ne boje što će možda tim popisnim inžinjeringom za Bošnjake biti situacija još i gora, jer će od ovog popisa zavisiti izgled kompletne uprave države u svim segmentima.

U Višegradu je prema popisu iz 1991. trebalo biti 78 popisivača bošnjačke nacionalnosti, a njih je samo 11 uspjelo dobiti posao popisivača. Slično je u i Trebinju, Čapljini i da ne nabrajam. Postavlja se pitanje, može li uopće taj popis biti regularan, jer nije ispoštovan zakon o nacionalnom balansu popisivača? Ili još važnije: zar će zaista dozvoliti toliki Bošnjaci na birou da ih plaše babarogama i prepustiti drugima da njihovu domovinu sada osvoje olovkom, kad već puškom nisu uspjeli?!

NAMJERA SRPSKIH VLASTI: Ovih dana intrnetom kruži i nekoliko video priloga iz kojih se jasno vidi namjera srpskih vlasti da pruzmu punu kontrolu nad nekim općinama, u prvom redu Srebrenicom, Brčkom, Bratucem... Kako ćemo na oči onolikim šehidima, ako to sad ne spriječimo??? Najviši predstavnici tih općina kruže kroz Srbiju i pripremaju uvoz 750 000 (!?!) Srba, dok njihovi mediji čine neviđenu hajku da oduzmu pravo Bošnjacima izbjeglim ispod četničke kame, da se popišu na svojoj imovini. Vidjet ćete, da je akcenat u ovim prilozima baš imovina, a vidjet ćete kako ne kriju da za "osvajanje" Srebrenice imaju nekoliko hiljada Srba u obližnjoj Bajinoj Bašti!Pogledajte i ko im još samo može pomrsiti račune!

Samo POPISIVAČI!

U prilogu jedan od predsjednika općina kaže rečenicu od koje se ledi krv:
''U Srebrenici je, NAŽALOST, u vrijeme prošlog popisa demografska slika bila na njihovoj strani, sad je to teško ispraviti jer većina popisivača, dvije trećine, trebaju biti Bošnjaci!''

Zato se mora naći načina da se popune ove prve linije odbrane makar iz redova hrabrih Krajišnika, od kojih mnogi svake godine pješače na "Maršu smrti". Zar se između tih nekoliko hiljada koji svake godine idu u Potočare ne može naći stotinjak patriota, koji će taj zadatak obaviti po cijenu života?

Zar su zaboravili tolike žrtve svojih sunarodnjaka, koji su dali živote da imamo kakvu-takvu državu (u tom trenutku je to bio maksimum koji su nam dozvoljavale velike sile mraka), a koju možemo našim odzivom na Popis 2013. učiniti mnogo boljom i mnogo više - našom! Popisivači moraju imati na umu da ne smiju podleći pritisku i odustajati, ni kad bi bilo moguće da njih neko za nešto kazni, iako to ni teoretski nije moguće.

U ovaj popis su neprijatelji BiH uložili posljednju nadu da je unište. Vi ste jedna od važnih prepreka za taj njihov naum i nije čudno što vas plaše, ali zaboravljaju da ste vi potomci najhrabrijih vojnika koji su hodili ovim prostorima.

Podsjetite ih na to, uz časno i pošteno odrađen posao historijskog upisivanja svog naroda u matične knjige svijeta!

Velika je to čast!

P.S.
Ako naši politički lideri ne reagiraju na ove jasne dokaze o pripremi završnog čina genocida na cijeloj teritoriji BiH, zaista ih treba sviju svrstati zajedno sa planerima genocida nad Bošnjacima.
Mi ćemo se potruditi da do njih dođu ovi dokazi, a onda neka čine šta trebaju!

Vi dragi čitaoci isto uradite sve što je do vas, umnožite ovo i dijelite svakom Bošnjaku, pogotovo onima koji se dvoume ili govore - popis neće ništa promjeniti!!!