Skandali na Popisu u BiH 2013: Tehničko lice Miroslav Erić izbacio bošnjačke instruktore iz sale
SELIMOVIĆ: U ZVORNIKU SU DANAS IZBAČENI BOŠNJAČKI INSTRUKTORI IZ SALE
Autor: Fena
Objavljeno: 09. Oct 2013. 17:10:14
U općini Zvornik danas se desio incident, kada je tehničko lice Miroslav Erić izbacio bošnjačke instruktore iz sale gdje treba da predaju informaciju sa terena, a ostavio srpske instruktore kojima je podijeljeno po 300 komada P1 obrazaca, kazao je Feni jedan od instruktora popisivača i predsjednik Udruženja građana povratnika općine Zvornik Omer Selimović.

Incident se desio u prostorijama male sale Općine Zvornik koja je namijenjena za rad Općinske popisne komisije gdje instruktori dolaze sa podacima sa terena i gdje se preuzima materijal ako fali na terenu, kazao je Selimović dodavši da je danas kao instruktor došao da vidi ima li P1 obrazac jer ne mogu da rade na terenu bez tog materijala.

Selimović tvrdi da bošnjački intruktori ne mogu svojim popisivačima da daju ni jedan P1 obrazac i po tri dana sjede kod kuće, jer nemaju materijal i ne mogu da rade.

Ovom incidentu su prisustvovali i entitetski instruktori sprske nacionalnosti koji nisu uopće reagovali na ovakvo ponašanje, kazao je Selimović.

On je istakao kako je o ovom incidentu obavijestio i predsjednika Općinske komisije Stevu Pašalića.

"Sumnjam u regularnost popisivanja i ovdje se vrši veliki pritisak na Bošnjake. To je samo jedan u nizu problema na koje nailaze bošnjački instruktori. Srpski popisivači neće da popišu građane Bošnake koji se trenutno ne nalaze u svojim domovima, a ne ostavljaju ni obaviještenja da su dolazili", kaže Selimović.