Sarajevo - New York
U RIJASETU UPLAĆENA POMOĆ BOŠNJAKA IZ NEW YORKA
Autor: MINA
Objavljeno: 20. May 2014. 13:05:08


Uplata donacija iz New Yorka u Rijasetu u SarajevuPrizranica


Danas je na podračun Rijaseta Islamske zajednice u BiH za pomoć stradalim Bošnjacima u poplavama uplaćena donacija od 10 000 dolara od bošnjačkih institucija iz New Yorka.

Odbor Islamske zajednice Plav-Gusinje u New Yorku, Odbor Islamskog centra Monticello, njujorški Odbor za očuvanje sjećanja na žrtve genocida u Plavu i Gusinju 1912/13 i 1919. te redakcija web magazina Bošnjaci.Net danas su na podračun Rijaseta Islamske zajednice u BiH za pomoć stradalim u poplavama uplatili 10 000 dolara.

Ovaj iznos je prikupljen u hitnoj akciji prikupljanja pomoći koje su organizirale navedene bošnjačke institucije u New Yorku. Izražavajući duboko žaljenje za izgubljenim životima, bošnjačke institucije iz New Yorka ističu da će raditi na formiranju Kriznog operativnog štaba koji će se isključivo baviti prikupljanjem sredstava i drugih životnih potrepština za stradale.

Također se navodi da će članovi bošnjačkih zajednica u New Yorku, kao i prijatelji Bosne i Bošnjaka, narednih dana dobit konkretna upustva kako i na koji način da pomognu i kome da se obrate radi uplate novčanih sredstva ili bilo koje druge vrste pomoći. Isto tako upućuju upozorenje da se uplata sredstva vrši preko bankovnih računa i da se skupljanje pomoći isključivo vrši preko dokazanih humanitarnih organizacija koje su svojim dugogodišnjim radom stekle naklonost i povjerenje naroda.

Do osnivanja Kriznog operativnog štaba u New Yorku, za usluge i usmjeravanje uplate sredstava, kao i moguće povezivanje sa humanitarnim organizacijama u BiH i Sjevernoj Americi, zainteresirani sa ovog područja mogu kontaktirati redakciju web magazina Bošnjaci.Net, e-mail: [email protected] ili na mobitel: 347 579 6750.