BKZ KOSOVA APELUJE NA BOŠANJAKE DA MASOVNO IZAĐU NA IZOBORE
Autor: Sahit Kandić
Objavljeno: 06. Jun 2014. 17:06:28
Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje,

Završava se predizborna kampanja Parlamentarnih izbora na Kosovu, i nalazimo se pred samu PREDIZBORNU ŠUTNJU kada ćete barem još jednom promisliti o svemu te definitivno se opredijelit za neku od političkih opcija i pojedinih kandidata sa tih izbornih listi.

Bošnjačka javnost je i na ovim izborima bila prebukirana raznim pritiscima.

Kandidati politički subjekti iz većinske zajednice na Kosovu su vrbovali bošnjačko glasačko tijelo mameći im preusmjeravanje glasova za njih i njihove političke subjekte uz izgovor da su bošnjačka poslanička mjesta zagarantirana i samim time sigurna. To je tačno, ali je također i veoma bitno to tko će vas sa tih istih listi predstavljati na državnoj razini!

Jača i opasnija, te dugoročno štetnija propaganda Bošnjacima na Kosovu dolazi od strane službi srpsko-crnogorskih režima, a posredstvom općepoznatih poslušnika iz zemlje i inozemstva. Oni su u proteklom periodu svim raspoloživim sredstvima te dano-noćno anatemisali istinske bošnjačke patriote, bošnjaštvo i vjeru bošnjaka proglašavali nazadnom i štetnom, a nerijetko beskrupulozno vrijeđali posljednjeg božijeg poslanika te čestiti Kur’an.

Bošnjaci i Bošnjakinje, braćo i sestre, u svoje osobno ime i ime Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu apeliram da svi masovno iziđete na izbore i iskoristite svoje pravo na izbor pravih i čestitih zastupnika vaših interesa, svjesni da tako za četverogodišnji period povjeravate svoju i sudbinu svojih najdražih te cijelog bošnjačkog naroda u rukama poštenih, svjesnih i sposobnih predstavnika našeg naroda na Kosovu.

Sretno, i in šaa Allah, neka to bude ona politička opcija i kandidati kojih se nećete nikada stidjeti zbog njihovog rada!

Sahit Kandić, predsjednik
Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu