Nemoj nas predavati bez borbe za naše pravo na Sutorinu
DR. CERIĆ: BAKIRE, AKO SU CRNOGORCI POTREBNI DA IM UDJELIMO SADAKU, ODVOJIMO IM OD TVOJE I MOJE BABOVINE, ALI NE OD DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 23. Jul 2015. 15:07:21

Bakire, danas ne potpisuj suglasnost Predsjedništva države Bosne i Hercegovine o granicama sa Crnom Gorom dok se ne riješi pitanje Sutorine


Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa Reisu-l-ulema emeritus dr. Mustafa Cerić na profilu na Facebooku upusao je poruku dana koja je upućena bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću vezano za Sutorinu, dio teritorije BiH koju je prije nekoliko decenija uzurpirala Crna Gora, koristi je i sada bi putem sporazuma o međudržavnim granicama da je konačno otuđi. To može uraditi samo nesavjestnim potezima onih koji su danas u vlasti BiH. Dr. Cerić u kratkoj poruci piše:

Bakiru Izetbegoviću,

Ne želim da te savjetujem, jer ti imaš savjetnike.

Neću ni da te molim, jer ti si neumoljiv!

Ne namjeravam da te kritiziram, jer ti si samouvjeren!

Ne mogu da te spriječim, jer ti si isuviše moćan!

Ali imam potrebu da ti kažem:

Nemaš pravo u naše ime odreć se Sutorine!

Ako su Crnogorci potrebni da im udjelimo sadaku, odvojimo im od tvoje i moje babovine. Ali ne od države Bosne i Hercegovine.

Ugledaj se, Bakire, na naše susjede Hrvate koliko i kako su se borili za parče jadranske obale sa Slovencima.

Niko Hrvate zbog taga nije optužiju da destabiliziraju region.

Pa zašto bi nas Bosance optuživali Crnogorci za izazivanje nestabilnosti zato što se borimo za naše legitimno pravo na Sutorinu!?

Nemoj, Bakire, da se mi njima izvinjavamo!

Nek se oni izvinjavaju nama za otetu obali, za Sutornu...!

Ako ništa, nemoj nas predavati bez borbe za naše pravo na Sutorinu...

Zato, Bakire, danas ne potpisuj suglasnost Predsjedništva države Bosne i Hercegovine o granicama sa Crnom Gorom dok se ne riješi pitanje Sutorine!