Rožaje - Novi Pazar
BDZ PORUČUJE SDA SANDŽAKA: MI U CRNOJ GORI BRANIMO ONO ŠTO STE VI DAVNO IZDALI I ZABORAVILI
Autor: SandžakPress.net
Objavljeno: 27. Oct 2015. 13:10:13


Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) u Crnoj Gori nije previše iznenađena pitanjem koje je stiglo sa druge strane sandžačke granice, od stranke SDA Sandžaka.

Znajući način funkcioniranja te partije kroz prethodnih dvadesetak godina ubijeđeni smo da pitanje nije zlonamjerno već proizlazi iz politike koju je ta stranka promovirala tako što je uvijek prodavala nacionalne interese.

Mnogo je primjera trgovine Sandžakom, a najjeftiniji je otvaranje graničnog prijelaza na granici koja prolazi po sredini Sandžaka kada je Ugljanin sa tadašnjom ministarkom Dragutinović presjekao vrpcu simbolizirajući tako jedinstvo Sandžaka.

Najskuplja trgovina je vjerovatno puč u Islamskoj zajednici 2007. gdje su udarili na najsvetije mjesto sa njihovim kupcima Koštunicom, SPC i UDB-om od čega i dan danas Bošnjaci Sandžaka trpe štetu.

S obzirom na to da SDA Sandžaka interesuje cijena ona je mnogo velika i sigurni smo da je vi nikada nećete dostići. Cijena je zaustavljanje egzodusa sandžačkog stanovništva zbog ekonomske omče koju mu je aktuelni režim nametnuo.

Cijena je rasvijetliti zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima. Cijena je da se privedu pravdi oni koji su učestvovali u hapšenju rukovodioca SDA Crne Gore na koje ste vi odavno zaboravili. Cijena je multietničko društvo gdje će svi narodi živjeti u pravdi i prosperitetu, a ne u ropstvu aktuelnog režima. Cijena je sloboda! - piše u saopćenju za javnost Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori.